Dordrecht klaar voor gladheid

10 december 2009

DORDRECHT - Komende week is vorst voorspeld. Dit betekent dat er kans bestaat op gladheid op de wegen. De gemeente is verantwoordelijk voor het bestrijden van gladheid op hoofdroutes. In opdracht van de gemeente Dordrecht strooit Netwerk bij ijzel, sneeuw en opvriezen op deze routes.

Netwerk start de (preventieve) gladheidbestrijding bij verwachte of aanwezige gladheid. De belangrijkste informatiebron hiervoor is Meteo Consult in Wageningen. Netwerk ontvangt in het winterseizoen dagelijks een uitgebreide gladheidverwachting. Als er twijfels zijn of het gaat vriezen, dan wordt er door medewerkers buiten geschouwd.

Waar strooit de gemeente?
De speciaal uitgeruste wagens strooien de hoofdroutes, dat zijn de belangrijke in- en uitgaande wegen van de wijken en de industriegebieden. Dit geldt ook voor de hoofdfietspaden en de busroutes. Er zijn strooiroutes voor wegen en voor fietspaden. De gemeente raadt fietsers aan om bij gladheid de hoofdfietspaden te gebruik en. Deze worden bij gladheid namelijk gestrooid. Op de website www.dordrecht.nl/strooiroutes vindt u meer informatie over de strooiroutes en de strooimethodes.

Wees voorzichtig!
Zodra er een melding van gladheid binnenkomt, beginnen de strooiwagens met strooien, soms ook preventief. Bij verwachte vorst wordt in de avond preventief gestrooid. In andere gevallen, bijvoorbeeld als het regent of sneeuwt, wordt ’s morgens in alle vroegte gestrooid. Maar ook op gestrooide routes kan het glad zijn, omdat het zout tijd nodig heeft om ijs of sneeuw te laten smelten. Pas uw snelheid in het verkeer daarom altijd aan en wees voorzichtig.

Waar strooit de gemeente niet?
Bewoners, winkeliers en organisaties zijn zelf verantwoordelijk voor het bestrijden van gladheid in de eigen omgeving. Zoals op stoepen, in wandelgebieden, langs winkels en de toegang tot bedrijven. Om gladheid tegen te gaan op het trottoir of tuinpad, kunt u gratis zakken zand ophalen bij Stadsbeheer aan de Kerkeplaat 3 (openingstijden van 08.30 tot 16.00 uur). Tijdens het winterseizoen kunt u ook strooizand of strooizout verkrijgen bij de bouwmarkten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.