Sterrenburg heeft nieuwe fontein

10 december 2009
Sterrenburg heeft nieuwe fontein

DORDRECHT - Sterrenburg heeft sinds gisteren een fontein bij de Planetenlaan. Woensdag 9 december drukte wethouder Van den Oever van Stadsbeheer op de startknop. Hij deed dit samen met de heer Verheij, directeur van Verheij Integrale Groenzorg. De gemeente had verschillende acties in Sterrenburg.

Naast het aanzetten van de fontein, gaven de gemeente en de aannemers Verheij en ISS bij een informatiestand in winkelcentrum Sterrenburg informatie over het onderhoud van het groen en grijs in de wijk. Bewoners konden bij de informatiestand ook wensen en suggesties indienen. Verder kreeg het terrein van Planetenlaan 2 een opknapbeurt. Medewerkers van de gemeente en Verheij Integrale Groenzorg zorgden voor deze opknapbeurt. De acties stonden in het teken van een geslaagde pilot in Sterrenburg.

Eindresultaat telt
In deze pilot combineerde de gemeente voor het eerst het aanbesteden van het groenonderhoud en het schoonmaken van de verharding in de openbare ruimte. Het gezamenlijke werk werd voor drie jaar gegund aan groenbedrijf Verheij Integrale Groenzorg. Ook nieuw in deze pilot was het zogenoemde beeldkwaliteitsysteem. Wethouder Van den Oever: “We maken met het beeldkwaliteitsysteem afspraken met de aannemer over het eindresultaat. Waar we ze op afrekenen is bijvoorbeeld hoe de omgeving eruit moet zien, hoe hoog het gras mag zijn of hoe hoog de bomen en struiken mogen zijn. De aannemer bepaalt dan zelf de aanpak om aan dit resultaat te voldoen. Vroeger stond in de opdracht hoe vaak gemaaid moest worden en dat controleerde de gemeente dan. Nu heeft de gemeente meer een regierol.”

Bewoners positief
Niet alleen de kwaliteitseisen van de gemeente zijn belangrijk bij het beeldkwaliteitsysteem. Ook de wensen van de bewoners. “De mening van de inwoners van Sterrenburg over hun omgeving vindt de gemeente erg belangrijk. Het oordeel van de inwoners telt uiteindelijk het meest. De pilot met aannemer Verheij is dan ook zeer geslaagd te noemen, omdat in de Leefbaarheidsmonitor het oordeel van Sterrenburgers over hun wijk de afgelopen jaren positiever is geworden”, besluit Van den Oever.

Afgelopen maanden heeft de gemeente een nieuwe aanbesteding gedaan voor het onderhoud van de openbare ruimte in Sterrenburg. Vanaf 1 januari neemt groenbedrijf ISS Landscaping services het stokje over van Verheij Integrale Groenzorg.


Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.