Gemeente steunt oprichting Platform Duurzaamheid Dordrecht

10 december 2009
DORDRECHT - Een groep Dordtenaren heeft de krachten gebundeld om een breed platform duurzaamheid op te richten. Bij voldoende belangstelling vindt begin 2010 een oprichtingsvergadering plaats in de Wilhelminakerk.  Wethouder (milieu) Dion van Steensel steunt namens de gemeente het initiatief.
'Het is voor de toekomst van groot belang dat alle organisaties en mensen die zich inzetten voor een duurzame samenleving elkaar ontmoeten, elkaar informeren en samen kunnen ondernemen. Om in Dordrecht daarvoor een stimulerend klimaat te krijgen, is een zo breed mogelijk platform nodig. De situatie van het milieu, de klimaatcrisis vraagt om een bundeling van krachten uit alle lagen van de Dordtse samenleving, waarbij niemand kan worden gemist' aldus de initiafnemers.

Wilhelminakerk
De Dordtse Wilhelminakerk heeft voor de eerste bijeenkomst van het platform de ruimte toegezegd. De initiatiefnemers - van wie voorlopig Hans Berrevoets als voorzitter/aanjager en Theo de Rooij/Bas Heijstek als secretarissen optreden - vinden de plek historisch van belang. In deze kerk werd in 2007 het Platform Dak- en thuislozen opgericht. Inmiddels werken hierin mensen uit elf organisaties samen. In 2008 volgde in de Wilhelminakerk de oprichting van het Platform Stedelijke herdenking dat inmiddels samen met de stichting Historisch Platform dertig culturele en historische organisaties bij elkaar brengt.
Wethouder Dion van Steensel steunt het initiatief om vanuit de samenleving te zoeken naar draagvlak in de stad voor een breed platform duurzaamheid. De wethouder wil namens de gemeente op de beoogde oprichtingsvergadering in de Wilhelminakerk graag het initiatief  verder aanjagen.
Nadere informatie over het initiatief geven Theo de Rooij, tel. 644823 (theoderooij@hetnet.nl) en Bas Heijstek, tel. 6318807 (basheijstek@hetnet.nl)

DORDRECHT -

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.