Internationaal schaaktoernooi 24 april in Dordrecht

10 december 2009

DORDRECHT - De snelschaakmarathon is terug in Dordrecht. De schaaksite www.tomsschaakboeken.nl brengt foto's van oa een schakende CDA-wethouder Dion van Steensel, die de directeur van het Da Vinci college treft. Meer in een persbericht van de organisatie:

 • Snelschaak Marathon Leerpark Dordrecht, 24 april 2010
 • Recordprijzengeld € 8.500,00
 • Snelschaakvoorronde bij DaVinci voor talentvolle jeugd
 • Topgrootmeesters enthousiast
 • Grootmeester Yasser Seirawan en IM Hans Böhm hebben reeds toegezegd

  Na vier jaar 'uit de lucht te zijn geweest' keert de Snelschaakmarathon in Dordrecht terug. Dit succesvolle toernooi dat van 1996 – 2006 vele nationale en international topschakers trok, wordt volgend jaar op 24 april gespeeld. Plaats van handeling is het Leerpark Dordrecht, een locatie waarmee de organisatie vanwege de diverse uitstekende faciliteiten zeer trevreden is. Vanuit de internationale schaakwereld is met enthousiasme gereageerd. Internationaal Meester en schaakambassadeur Hans Böhm spreekt over “Dat samenzijn in één toernooi van zwakke amateur tot professionele topper is uniek” en oud meervoudig Amerikaans kampioen Yasser Seirawan schrijft “The Festival is a magnificent event and I, along with many others, look to participate again!“. In de aanloop naar het toernooi zullen in Dordrecht verschillende schaakactiviteiten worden georganiseerd zoals een voorronde voor en door leerlingen en personeel van het Da Vinci college zelf en een snelschaak simultaan in een van de winkelcentra in de stad.

  Tijdens het hoofdtoernooi op 24 april zullen 200 deelnemers uit binnen- en buitenland 34 schaakpartijen spelen. Ze hebben dan een bedenktijd van elk 5 minuten voor de gehele partij. Een echte marathon die acht uur duurt.

  Voor de organisatie is de toernooileiding een samenwerking aangegaan met het Da Vinci College en het Leerpark Dordrecht. Deze samenwerking zal zich onder andere uiten in verschillende deelprojecten die zullen worden uitgevoerd samen met leerlingen van het Da Vinci College. Van deze unieke samenwerking stellen organisatie en hoofdsponsor zich bijzonder veel voor.

  Alle informatie kunt u vinden op
  www.snelschaakmarathon.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.