Boer & Van Wijk in actie voor de allerarmsten

11 december 2009
Boer & Van Wijk in actie voor de allerarmsten

DORDRECHT - Eind november heeft het personeel van Boer & Van Wijk, een full service printbedrijf in Dordrecht, voedsel ingezameld voor de allerarmsten in Oost-Europa. De in totaal 45 voedselpakketten gaan naar hulporganisatie Dorcas in Andijk die deze pakketten voor de kerstdagen in Oost-Europa wil bezorgen. ‘Met twaalf medewerkers zijn we de supermarkt ingegaan en hebben we karren vol boodschappen gehaald. Voedsel inzamelen voor je naaste heeft zo een impact op het hele bedrijf!’, zegt Johan van Wijk van Boer & Van Wijk.

Crisis
‘In het bedrijfsleven is omzet en winst erg belangrijk en noodzakelijk, maar niet het meest belangrijkst’, aldus Van Wijk. ‘De huidige crisis raakt veel huishoudens, maar het is ook goed om stil te staan hoe goed wij het nog hebben in vergelijking met de mensen in Oost-Europa. ’De economische crisis ging ook Boer & Van Wijk niet voorbij. De omzet is gedaald en het bedrijf heeft afscheid moeten nemen van een medewerkster. Toch is Van Wijk dankbaar voor de resultaten die wel zijn behaald.

Verantwoordelijk voor je medemens
‘Als je naar Oost-Europa kijkt en naar de armoede die daar heerst, als je ziet dat daar gezinnen leven die echt helemaal niets hebben, dan laat mij dat niet onberoerd. Het is ook onze verantwoordelijkheid om naar onze medemens om te zien. Daarom hebben we besloten om ‘iets’ aan die armoede te gaan doen. Wij hebben met zijn allen boodschappen gehaald en deze in dozen gepakt. Het is leuk om je personeel hier bij te betrekken; dit heeft meer impact op iedereen dan als bedrijf een bedrag overmaken naar een hulporganisatie.’

Boer & Van Wijk
Boer & Van Wijk is van oorsprong een technische zeefdrukkerij en is sinds 1950 gevestigd in Dordrecht. Zeefdruk is een doordruktechniek met een kunststof gaas en raamwerk waarmee op een eenvoudige manier stickers gedrukt kunnen worden, maar ook kunststofplaten, glas, hout en nog veel meer. Naast zeefdruk en digitaal printen is Boer & Van Wijk ook actief in (auto)belettering, tampondruk, snijteksten en het vervaardigen van winkelpresentaties. Boer & Van Wijk is uitstekend in staat om een totaalpakket aan te bieden aan de klant. Op dit moment werken er elf mensen bij Boer & Van Wijk. Kijk voor meer informatie op www.boerenvanwijk.nl.

Dorcas Voedselactie
Tijdens de Dorcas Voedselactie wordt voedsel ingezameld voor de allerarmsten in Oost-Europa. Hiervan worden voedselpakketten samengesteld die worden verzonden naar landen als Roemenië, Oekraïne, Noord-Ossetië, Albanië, Bosnië, Moldavië en Rusland. De actie vindt vooral plaats in supermarkten en kerken. Dit jaar heeft de Dorcas Voedselactie zeker 52.000 voedselpakketten opgebracht. Daarmee is het aantal ingezamelde pakketten, ondanks de economische crisis, opnieuw licht gestegen ten opzichte van vorig jaar. Dorcas is erg dankbaar voor deze opbrengst. De eerste 20.000 voedselpakketten zullen voor Kerst op de plaats van bestemming terechtkomen. 

Dorcas
Dorcas is een internationale hulporganisatie die in twintig landen in Oost-Europa en Afrika projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas helpt, geïnspireerd door Mattheüs 25, de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging. In Nederland zijn tienduizenden vrijwilligers, ondernemers en giftengevers bij Dorcas betrokken. Meer informatie: www.dorcas.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.