Sportverslaggever Jan Volwerk ergert zich aan speakers

11 december 2009

DORDRECHT - "Het jaar 2009 is bijna geschiedenis. Nu ben ik een positief mens. Een glas is halfvol-type. Ik weet ook dat sport betrekkelijk is. Gezondheid, liefde en vrede, zaken die we elkaar jaar in jaar uit plechtig toewensen en waar we op proosten, zijn veel belangrijker. Toch wil ik een aantal persoonlijke ergernissen, met mijn pet als sportverslaggever op, met u delen.

Ik erger me bijvoorbeeld steeds vaker aan speakers in het amateurvoetbal. Niet omdat ze de namen van de tegenstander verkeerd uitspreken. Dat goed doen is bijna onmogelijk. Onlangs kwam ik er bij de wedstrijd tussen het Dordtse GSC tegen TVC Breda weer een paar tegen. Regan Pungi-Nsumbi en wat dacht u van Bader Boughardaine. Dat gaat bij het oplezen geheid fout. Nee, de spelers van je eigen club niet kennen. Dat mag toch niet? Bij een hoofdklasser uit de regio heeft een speaker van een jaar of dertien, veertien er een half seizoen voor nodig gehad om uit te vinden dat een speler die daar al een tijdje rondloopt Michael heet en dus geen Michel. En dan maak ik speakers mee die vragen of de speler die gescoord heeft zijn hand wil opsteken. Uiteraard zwaaien dan alle 22 acteurs op het veld. Mijn devies, doe het goed of doe het niet. We worden tenslotte niet allemaal geboren met het talent en de stem van Peter Houtman."

Meer over Jan Volwerk en zijn eigen bureau op:

www.janvolwerk.nl/

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.