Dordtse voorzitter Sybe de Lint: Nog drieduizend handtekeningen nodig voor erkenning ziekte van lyme

11 december 2009

DORDRECHT - Inmiddels hebben 37.000 mensen hebben getekend voor een behandeling van de ziekte lyme in het Nederlandse parlement. Vanaf 1 januari loopt deze actie. De Dordtenaar Sybe de Lint (55) is een belangrijke aanjager hiervan als voorzitter van de landelijke patientenvereniging. Zijn insteek is om meer dan veertig duizend handtekeningen bijeen te  brengen om een behandeling in de tweede kamer mogelijk te maken. De Lint heeft zijn sporen in kerkelijk Dordt breed verdiend en is momenteel voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor LymePatiënten (NVLP). Deze patientenvereniging doet onder leiding van extern deskundige Sybe de Lint veel goed werk om deze ziekte zoals dat heet echt op de kaart te zetten. De Lint: meldt ,,We weten, dat de ziekte van Lyme een heel nare, langdurige ziekte kan zijn met grote gevolgen. De roep van patiënten
om een betere diagnose/behandeling is dan ook heel groot. Gelukkig is de NVLP daar al volop mee bezig, maar een steuntje in de rug is daarbij zeer wenselijk. Binnenkort is er een landelijke week van de ziekte van Lyme om de bekendheid te vergroten. 

Mee tekenen kan snel:
Verzoek: Ga naar www.lymevereniging.nl <http://www.lymevereniging.nl/>  en
klik op PETITIE (met daarbij alle informatie) en de rest volgt vanzelf.
Je krijgt later een mailtje ter bevestiging, wat je dan nog even aan moet
klikken.
Wanneer dit bevestigd is, is je petitieondertekening rond en gaan we voor
40.000 handtekeningen, die wij aan gaan bieden aan onze ministers.
Graag jullie hulp, het is geheel vrijblijvend, maar kan grote positieve
gevolgen hebben voor de vele Lymepatiënten in Nederland,"aldus voorzitter Sybe de Lint, die vraagt deze boodschap verder te brengen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.