FC Dordrecht boekt fraaie overwinning op Telstar

12 december 2009
FC Dordrecht boekt fraaie overwinning op Telstar

DORDRECHT - In het nieuwe en fraaie Tata Steel Stadion van Telstar ging FC Dordrecht andermaal met de volle winst aan de haal. Na een wedstrijd die, met name voor rust, alleszins het aankijken waard was, noteerde de aangepaste formatie van Gert Kruys een fraaie 1-3 voor de geschiedenisboeken.

In de middag nog testte de Dordtse oefenmeester de twijfelgevallen Sequeira en Versluis, één van beiden wilde hij zeker in zijn opstelling. Het werd Sequeira, Versluis nam plaats op de bank. Zijn plek in het hart van defensie werd overgenomen door Marvin Westerduin die samen met aanvoerder Guy Ramos het centrale duo vormde. Voorin was er een basisplaats voor Ibad Muhamadu op de plek van de geschorste Verhoek.

Dordt zag de thuisclub als een komeet uit de startbokken schieten en was via Koen in de eerste vijf minuten tot drie maal toe dichtbij een vroege openingstreffer. Stef Doedee hield zijn ploeg met een knappe reflex echter op de been. Na vijf minuten was de Velser storm wel uitgeraasd en pakten de Schapenkoppen het initiatief. Er ontspon zich een aantrekkelijke wedstrijd waarbij het spel op en neer golfde en de kansen met name aan Dordtse zijde te noteren vielen. De scheidende doelman Krul redde echter knap op Zeefuik en Muhamadu schoot alleen voor het doel voorlangs.

Halverwege was het aan de overkant wel raak. Topscorer Glynor Plet mocht de 1-0 zomaar binnen koppen en deelde daarmee een gevoelige tik uit want Dordrecht had zeker tijd nodig om zich te herstellen. Género Zeefuik zorgde daar in de 30e minuut voor. De PSV-huurling rondde een lange ren bekwaam af: 1-1.

Op slag van rust was Ibad Muhamadu heel attent bij een te korte terugspeelbal en legde de bal panklaar voor Moussa Kalisse die met dit buitenkansje wel raad wist: 1-2 en Dordt mocht met een terechte voorsprong aan de thee. Binnen een kwartier daarna kwam het bovendien ook nog eens op een numerieke voorsprong binnen de lijnen toen Telstars Korpershoek met twee maal geel terug naar de kleedkamer moest.

Zoals wel vaker kreeg de onderliggende partij vervolgens het meeste balbezit en met de kleine marge op het scorebord bleef er zodoende ook niet iets van spanning in de wedstrijd. Maar Telstar was niet bij machte tot echte kansen te komen. Aan de overkant was een wegens buitenspel afgekeurde goal van Guy Ramos al een teken van de Dordtse doeltreffendheid. Die werd ruim een kwartier voor tijd gerealiseerd door Ibad Muhamadu die de eerste penalty van dit seizoen feilloos benutte: 1-3.

Een ruimere score leek vervolgens eerder te gaan gebeuren dan de aansluiting van Telstar. Alleen in de laatste minuten, nadat Juanito Sequeira wegens een vermeend slaande beweging die alleen door de assistent scheidrechter was waargenomen met rood van het veld was gestuurd, speelde de thuisclub nog met enig opportunisme, maar toen was het al te laat om de Dordtse defensie (met Versuis in plaats van Wersterduin) nog echt in verlegenheid te brengen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.