SGP tegen komst VVD-burgemeester Arno Brok

10 december 2009

DORDRECHT - De SGP was tegen de komst van VVD-burgemeester Arno Brok als nieuwe eerste burger van Dordrecht, Dat meldt AD De Dordtenaar na een gesprek met fractievoorzitter Henk Mostert. De partij, die samen de Christenunie een fractie vormt in de Dordtse gemeenteraad is uit geloofsoverwegingen tegen publieke homosexualiteit.

Brok heeft zijn geaardheid nooit onder stoelen of banken gestoken. Zijn benoeming werd ook direct gemeld op de website van het COC-Nederland.

Deze week stemden 36 raadsleden voor de komst van Brok naar Dordrecht. CDA-voorman Wim de Knuijff verdedigde als voorzitter van de vertrouwenscommissie de keuze voor Brok.  De twee tijdens de besloten vergadering in het Stadhuis aanwezige SGP-raadsleden Bert Staat en Henk Mostert stonden daar anders tegen over.

Mostert zegt het democratisch genomen besluit van de grote meerderheid van de gemeenteraad geheel te accepteren. In het verleden maakte hij vaak duidelijk om - gelet op zijn achterban - in sommige gevallen nadrukkelijk voor de principes te moeten kiezen. De SGP is ook niet voor een vrouw als wethouder of raadslid, alhoewel het vrouwenstandpunt in de partij aan het schuiven is. Burgemeester R.Bandell heeft aan het eind van de vergadering aan de gemeenteraad gevraagd om terughoudend om te gaan met de uitslag van de verkiezing. De gemeenteraad was niet openbaar en daarom zouden mededelingen daaruit niet kunnen. De vijf wethouders woonden de stemming ook niet bij, want de burgemeester werd ook gekozen als voorzitter van de raad. De wethouders zijn sinds de nieuwe gemeentewet van 2002 geen lid van de raad meer.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.