Dordtenaar hoogleraar in Rotterdam

12 december 2009 door Chris Moorman

DORDRECHT -Op 11 december sprak Prof. Dr. Mark van Twist zijn oratie uit in de aula van de Erasmus universiteit van Rotterdam.  Dit in het kader van zijn benoeming tot hoogleraar bestuurskunde, in het bijzonder bestuurs- en beleidsadvisering in publiek-private context. De rede was getiteld: "Over (on)macht en (on)behagen in beleidsadvisering." Voor een leek was de toespraak te volgen als er sprekende voorbeelden genoemd werden.


Deze benoeming is een verdere pluim op de hoed van deze Dordtenaar die reeds lang in het bestuurskundige circuit onderzoek doet en les geeft. Mark van Twist is ook in het Zwijndrechtse actief geweest als raadslid van 1994 tot 1998 en als voorzitter  van de lokale rekenkamer commissie. Dit was de derde rekenkamer die op lokaal gebied gestart is en recent haar tienjarig bestaan vierde met een symposium. Prof. Dr. Mark van Twist Was ten tijde van zijn rekenkamer werk al werkzaam bij Berenschot en ging werken voor de algemene rekenkamer.

Tot voor kort had hij een aanstelling als bijzonder hoogleraar publiek-private samenwerking bij de faculteit Management wetenschappen van de Radboud Universiteit te Nijmegen. Vanaf Januari 2009 is hij twee dagen in de week werkzaam als hoogleraar bestuurskunde in Rotterdam. Hij is daarnaast in deeltijd decaan en bestuurder van Haags samenwerkingsverband. In zijn actieve leven heeft Mark ook een gezin welke ook aanwezig waren bij de oratie. Hij gaf zijn kinderen een pluim dat zij de drie kwartier durende toespraak volbracht hadden en was er trots op dat zij aanwezig waren. Na het officiële programma stond er een lange rij wachtenden om Mark en zijn vrouw Carla te feliciteren. Dordrecht heeft er een hoogleraar bij binnen haar gemeentegrenzen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.