RTV Dordrecht peilt tot donderdag mening over Amnestyvlag op Grote kerk

15 december 2009

DORDRECHT - Op de website van RTV Dordrecht kan tot donderdag worden gereageerd op de vraag of het passend is dat de vlag van de mensenrechtenorganisatie Amnesty op 10 december werd gehezen. Dat gebeurde overigens niet op de kerk, die eigendom is van de Hervormde gemeente, maar op de toren van de Grote Kerk. Deze toren is vanaf de Franse tijd (rond 1810) eigendom van de gemeente Dordrecht.

De meningen zijn verdeeld of boven op de toren een Amnesty-vlag mag hangen om zo Dordrecht te bepalen bij de dag van de mensenrechten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.