Jordany Martinus in Jong Oranje

15 december 2009

DORDRECHT - DZS-speler Jordany Martinus is door bondscoach Max Tjaden verkozen voor een plek in de selectie van Jong Oranje (-19). Hij heeft zijn selectie te danken aan een goede prestatie in een oefenwedstrijd van de districtsselectie, vorige week.

In die districtsselectie van West II zitten nog twee spelers van DZS. Samen met Josimar van der Werp en Zouhair Elyaakoubi won Martinus met 7-5 van hun leeftijdsgenoten van Zuid I. De lange aanvaller van DZS scoorde in die oefenwedstrijd maar liefst zes keer. ,,De bondscoach was erg onder de indruk’’, zegt hoofd jeugdopleiding Mohammed Belahcen van DZS. Martinus mag nu de komende weken een aantal trainingen en een selectiewedstrijd meespelen. ,,Jordany is daar heel blij mee’’, zegt Belahcen. ,,Maar hij blijft er wel behoorlijk nuchter onder’’.

De uitverkiezing van Martinus is ook een compliment voor de jeugdopleiding van DZS. In totaal zitten er vijf spelers van DZS in vertegenwoordigende KNVB-teams. Belahcen: ,,Het gaat heel erg lekker. Veel spelers maken een enorme ontwikkeling door en staan er prima voor op de ranglijst. De komende maanden gaan we er ook wat jongeren in andere teams doorstromen. Dat is goed voor de ploegen en goed voor de ontwikkeling van de spelers’’.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.