Vodafone plaatst bij Dordtse A16 eerste windturbine op zendmast

15 december 2009

DORDRECHT - Vodafone heeft bekend gemaakt dat de telecomprovider de eerste zendmast met een windturbine erop heeft geplaatst bij de Dordtse A16. Die windturbine zorgt er dan voor dat er voldoende elektriciteit binnenkomt om de zendmast van energie te voorzien.

De zendmast met windturbine is in samenwerking met Ericsson geplaatst en moet ervoor zorgen dat er minder energie nodig is van derde partijen. De turbine is ontwikkelt door EverkinetIQ . Vodafone zet zich ook in andere landen in voor energiereductie, in India gebruiken ze bijvoorbeeld zonnepanelen op de zendmasten.

"Duurzaam omgaan met energie is voor Vodafone zeer belangrijk", aldus Jens Schulte-Bockum, CEO van Vodafone Nederland in een persbericht. Dit uit zich onder andere in het treffen van energiebesparende maatregelen zoals het 's nachts standby zetten van GSM masten. Maar ook in het investeren in duurzame oplossingen voor bijvoorbeeld koelingsystemen die gebruik maken van aparte in- en uitlaat luchtstromen. Onze ambitie is om in 2020 is de CO2 uitstoot van Vodafone met 50 procent te verminderen ten opzichte van 2007.


Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.