Dordtse Sumatra actie vraagt aandacht voor slachtoffers aardbeving

16 december 2009
Dordtse Sumatra actie vraagt aandacht voor slachtoffers aardbeving

DORDRECHT - De Dordtse stichting Slachtoffers Sumatra blijft de slachtoffers van de aardbeving helpen. Tot eind december zendt RTV Dordrecht een film voor het nieuws uit over het doel van de actie. 
 
Petra van Loon vertelt meer over de inzet:
Graag uw steun voor de slachtoffers van de aardbeving in Bantu Sumatra.
Op woensdag 30 september 2009 is Padang getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 7,6 op de schaal van Richter. Vijfduizend mensen hebben de ramp niet overleefd. Tienduizenden mensen zijn dakloos geworden en duizenden mensen hebben geen middel van bestaan meer.

Vier weken na de aardbeving heeft de lokale overheid de buitenlandse hulporganisaties verzocht het rampgebied te verlaten. De overheid start in november een programma voor de wederopbouw. Wederopbouw van overheidsgebouwen, scholen, ziekenhuizen en wegen. Maar wie helpt de slachtoffers? De gewonden, de nabestaanden, de mensen zonder huis, de mensen die leven tussen het puin van wat eens hun huis was, de mensen die hun middel van bestaan of werk kwijt zijn. Wie helpt hen?

Stichting Steun Slachtoffers Sumatra (Bantu Sumatra) biedt hulp aan de slachtoffers.

Geef uw bijdrage op rekeningnummer
60.30.03.982
t.n.v. Slachtoffers Sumatra te Dordrecht

De hulpactie is gericht op de volgende zaken:
hulp in de vorm van voedsel, dekens en dekzeil. Waarom? Duizenden mensen zijn hun middel van bestaan kwijt. Zij hebben tijdelijk hulp nodig.
hulp in de vorm van het verlenen van startkapitaal/microkrediet. Waarom? Duizenden mensen zijn hun middel van bestaan kwijt. Kleine handelaren zijn hun middel van bestaan kwijt en veel mensen zitten doordat kantoren, hotels, en bedrijven verwoest zijn zonder werk. Het verstrekken van een startkapitaal of microkrediet biedt mensen weer een kans op een toekomst.
hulp in de vorm van het leveren van bouwmaterialen aan particuliere huiseigenaren. Waarom? Alleen al in Padang zijn 45.000 huizen verwoest of zwaar beschadigd. Niemand krijgt vervangende woonruimte aangeboden. Mensen die nergens heen kunnen, zijn gedwongen om tussen het puin van wat eens hun huis was verder te leven. De stichting Bantu Sumatra gaat mensen helpen het puin te ruimen en willen bouwmaterialen beschikbaar stellen. Daar waar nodig wil Bantu Sumatra bouwteams van (werkloze) bouwvakkers inschakelen. Ook de loonkosten komen dan voor de rekening van de stichting.

Op 12 en 13 december 2009 werd de manifestatie HELP 'T PUIN RUIMEN in Dordrecht georganiseerd om aandacht te vragen voor de hulpactie voor de slachtoffers van de aardbeving in Sumatra. De opbrengsten van de manifestatie komen direct ten goede aan de slachtoffers van de aardbeving.

Vanaf 15 t/m 31 december kunt u op RTV Dordrecht, vlak voor het nieuws, een korte film zien over de daklozen in Padang.

www.helppuinruimen.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.