Opnieuw subsidie voor nieuwbouw

17 december 2009

DORDRECHT - Dordrecht krijgt bijna twee miljoen euro subsidie voor de bouw van 260 woningen, dat is € 7.500 per woning. De subsidie wordt verleend voor de projecten Spuiboulevard (Johan de Wittstraat en Achterom), Stevenshof / locatie BM van Houwelingen, Gezondheidspark / Overkamppark aan de Overkampweg en Binnen Walevest / Hoge Nieuwstraat.

Minister Eberhard van der Laan van Wonen, Wijken en Integratie heeft de subsidie toegekend om de teruggang in de nieuwbouw als gevolg van de economische crisis te beperken en daarmee de werkloosheid in de bouw tegen te gaan. Het ministerie heeft bij het toekennen van deze tweede ronde voor de subsidie met name gekeken naar de kans dat het project wordt gestart. De subsidie is toegekend voor projecten met een verleende bouwvergunning en voor een deel van de projecten waarvoor de bouwvergunning vóór 25 maart 2009 is aangevraagd. Bovendien ontvangen projecten met veel additionele bouw een bijdrage (bijvoorbeeld een winkelcentrum of kantoren). De bouwprojecten starten vóór 1 juli 2010.

In Dordrecht werd voor vier projecten geen subsidie verleend, namelijk twee projecten op het Leerpark, een project in Oud-Krispijn en Lanen van Oranje. Binnen de Drechtsteden worden o ok projecten in Hendrik Ido Ambacht, Papendrecht en Sliedrecht gesubsidieerd. In het hele land is in deze ronde de bouw van 23.000 koopwoningen en duurdere huurwoningen gesubsidieerd voor in totaal 164 miljoen euro. In augustus heeft het kabinet landelijk honderd miljoen euro gesubsidieerd voor 15.000 woningen. Dordrecht kreeg subsidie iets meer dan zes ton voor 98 woningen. In het eerste kwartaal van 2010 volgt nog een derde ronde van ongeveer honderd miljoen euro.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.