Politie gaat foute fietsers bekeuren

18 december 2009

DORDRECHT -  De politie en de dienst Toezicht van de gemeente Dordrecht gaan fietsers die in voetgangersgebieden rijden bekeuren. Het gaat dan om weggebruikers in de winkelstraten van de binnenstad van Dordrecht die zich niets van voetgangers aantrekken. De tijd van waarschuwen is voorbij. Wie fietst waar het niet mag en betrapt wordt, kan vanaf 20 december een bekeuring van 35 euro tegemoet zien, kinderen tot 15 jaar de helft. Het winkelend publiek wordt met flyers en posters zoveel mogelijk hiervan op de hoogte gebracht.

Een zogenaamde nulmeting op 14 december tussen 11.00 en 11.30 uur leverde liefst 124 overtreders op. Deze mensen fietsten op de Voorstraat (54 mensen) en Statenplein (70 mensen) waar dat op dat moment niet mocht. Door de (december)drukte brachten zij door hun gedrag winkelende mensen mogelijk in gevaar. Politie en Toezicht zullen ook in januari 2010 blijven controleren.

Politieagenten mogen overigens wel op de fiets door voetgangersgebieden. Deze bikers hebben daarvoor een ontheffing van de verkeersregels en hebben een speciale training gehad. De agenten hebben op de fiets veelal een beter overzicht en zijn in de autovrije binnenstad veel sneller met de fiets bij incidenten en ongevallen dan met de auto en te voet. Bij het fietsen houden de agenten de verkeersveiligheid en hun medeweggebruikers altijd in het oog, ook als zijn op weg zijn naar een spoedeisende melding.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.