Man beroofd aan de Dubbeldamseweg Zuid - politie zoekt getuigen

19 december 2009

DORDRECHT - Een 55-jarige man uit Tilburg is op 18 december op de Dubbeldamseweg Zuid beroofd. Rond 22.30 uur legde de man wat spullen achter in zijn auto en ging vervolgens op de bestuurdersstoel zitten om weg te rijden. Twee onbekende mannen kwamen op de auto af en één van opende de deur en sloeg het slachtoffer.

Hij voelde dat iets onbekends hard tegen zijn voorhoofd aankwam. Wat hem geraakt heeft is onbekend; wel liep de man een hoofdwondje op. Er ontstond vervolgens een vechtpartij dat zich buiten de auto voortzette. De ene dader rende daarop weg. Ondertussen pakte de tweede dader een tas vanaf de achterbank weg en ging er ook vandoor. Beide mannen liepen de 50 meter verder gelegen fietstunnel in en lieten het slachtoffer achter. Hij was goed aanspreekbaar en belde de politie en heeft aangifte gedaan.


In de directe omgeving werden twee mannen aangehouden die aan het signalement voldeden, maar na een kort onderzoek bleek dat beiden niets met de beroving te maken hadden. Ze werden direct in vrijheid gesteld. In de loop van zaterdag 19 december werd in het Wantijpark bij de jachthaven de tas van het slachtoffer gevonden en deze is door de politie voor onderzoek in beslaggenomen.


Het signalement van de twee mannen is;
Dader 1: Een man van ongeveer 20 jaar en ± 1.70 meter lang. Hij droeg een donkere jas met een bontkraag, een capuchon en een spijkerbroek. De man had een getinte huidskleur, het was geen, mogelijk Turks of Marokkaans.
Dader 2: Een man van ongeveer 1.70 meter lang met een donkere jas met capuchon en een spijkerbroek.

De politie zoekt getuigen van deze beroving en vraagt hen te bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) en te vragen naar de recherche in Dordrecht. Wie een of meerdere personen de tas van het slachtoffer in het Wantijpark heeft zien achterlaten, wordt eveneens verzocht te bellen. Ook mensen die andere informatie hebben die helpt in het onderzoek kunnen bellen. Anoniem bellen kan ook: 0800-7000 (gratis), evenals mailen: d1-recherche.bot@zuid-holland.politie.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.