Kunstrijvereniging De Drechtsteden succesvol op NK kunstrijden

21 december 2009
Kunstrijvereniging De Drechtsteden succesvol op NK kunstrijden

DORDRECHT - De 10 jarige kunstrijdster Shanne Mast uit Barendrecht van Kunstrijvereniging De Drechtsteden Dordrecht wist afgelopen weekend in de categorie Debs de vierde plaats op het ONK Kunstrijden in Eindhoven te behalen.
Na drie selectiewedstrijden in de afgelopen maanden gingen de rijdsters, geïnspireerd door coaches Astrid Winkelman, Nicole Goossens, Emmie de Rooij de finale in.

Op zaterdag werd de korte kür gereden en hiermee behaalde Shanne de 8e plaats, zondag reed Shanne een geweldige vrije kür en kreeg zij de handen van het publiek op elkaar met perfect uitgevoerde dubbele- en combinatie sprongen, hoge level zweefstanden en technisch moeilijke passenseries en pirouettes.
Het resultaat loog er niet om. Shanne wist hiermee de 3e plaats te bemachtigen. Dit puntentotaal liet zien dat Shanne in het klassement met 70.48 punten, helaas net naast het podium, op de vierde plaats eindigde.

In maart van dit jaar wist Shanne Mast de KNSB-cup kunstrijden in de categorie Teens op haar naam te schrijven en dit seizoen maakte zij de overstap naar de Debs, waar zij zich nationaal gezien kan meten met de beste rijdsters.
In dezelfde categorie met 12 finalisten maakten de twee andere DDD rijdsters in deze categorie ook de overstap naar de Debs, Lequisha Suise uit Hendrik Ido Ambacht en Terai Hoogenboom uit Zwijndrecht eindigden in het algemeen klassement op respectievelijk de 11e en 12e plaats.

In de categorie Novice eindige Romy de Sterke uit ’s Gravendeel op de 10e plaats.

De vier rijdsters in de categorie Junioren maakten de overstap van de Novice naar deze hogere catgeorie. In de categorie Junioren eindigde de 13 jarige Niki Wories, vorig seizoen Nederlands Kampioene in de categorie Novicr, op de 8e plaats, Simone Kruithof uit Maasdam op de 10e plaats, Tara Reijns uit Goudswaard eindigde op de 11e plaats.
Winnie Dekker uit Dordrecht op de 12e plaats In het algemeen klassement eindigde.

Kunstrijdster Niki Wories zal op 27 december a.s. te zien zijn in het programma Kinderen dansen op het ijs, als partner van Donny Roelvink.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.