Juan Garcia met grote overmacht kampioen schaakclub de Klockelaer

21 december 2009
Juan Garcia met grote overmacht kampioen schaakclub de Klockelaer

DORDRECHT - Juan Garcia is met een honderd procent score kampioen van de (overdag) schaakclub de Klockelaer geworden. De voorzitter van schaakclub Dordrecht, Gert Zwartjes, huldigde hem in dienstencentrum de Klockelaer in Crabbehof. Juan Garcia bleef de veelvoudig oud-kampioen Rien Hardam ruim voor.


Zwartjes wees erop dat Juan Garcia al zijn 29 partijen bij de Klockelaerschakers in winst wist om te zetten. Hij daagde hem en anderen gelijk uit om op dinsdag 29 december meer te doen aan het vierde Hoogendoorntoernooi in de Hans Petrischool. Dat begint om tien uur aan de Anne van Saksenstraat.
Het clubkampioenschap voor Juan Garcia, die pas een jaar geleden weer met schaken begon, staat niet op zichzelf. Bij schaakclub de Willige Dame moet de debutant begin januari uitmaken, met Pierre Smeets, wie op dinsdagavond in poffertjessalon Visser de nieuwe clubkampioen wordt.


In de tweede groep in de Klockelaer ging de hoofdprijs naar Johan den Hertog, die de laatste tijd ook bij zijn vereniging Dordrecht sterker is gaan spelen. Pieter de Bruin werd tweede en kreeg uit handen van Tom van Bokhoven tevens de ‘Ben van Bloppoel’ aanmoedings-wisselprijs.


Co Buntsma, die als voorzitter/wedstrijdleider al twintig jaar aan het Klockelaerschaak is verbonden, werd ook in het zonnetje gezet. Hij mocht een erepartij spelen tegen Dordrecht-voorzitter Gert Zwartjes. Tevens werd het snelschaakkampioenschap van de Klockelaer gespeeld tussen de top van de overdagclub en drie buitenstanders. Hans Berrevoets won het toernooi en Johan Went, Henk Prins en Rien Hardam deelden de tweede plaats.  Schaakmeester Henk Prins uit Sliedrecht gaf in een lezing achtergronden over het componeren van schaakproblemen. Dat is een kunst op zichzelf in de internationale schaaksport.


Het nieuwe seizoen bij de Klockelaer begint op donderdag 7 januari aan de Tak van Poortvlietstraat wederom om half tien. De koffie staat al om kwart over negen klaar. Belangstellenden zijn dan welkom om de gezellige schaaksfeer zelf te ervaren. Alle informatie staat tevens op de regionale schaaknieuwssite www.tomsschaakboeken.nl

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.