Beter Voor Dordt klaar voor verkiezingscampagne en collegedeelname

21 december 2009
Beter Voor Dordt klaar voor verkiezingscampagne en collegedeelname

DORDRECHT - De ledenvergadering van Beter Voor Dordt heeft deze week zowel het verkiezingsprogramma als de kandidatenlijst voor de raadsverkiezingen vastgesteld. De lijst telt meer dan 30 namen, onder wie zowel alle huidige raadsleden als veelbelovende nieuwe kandidaten. Uitgangspunt bij het opstellen van de lijst was een goede mix van ervaring en vernieuwing met een goede spreiding over de hele stad. Dat laatste is zeker gelukt nu ook wijken als Dubbeldam, Sterrenburg en Stadspolders-Oudelandshoek goed vertegenwoordigd zijn, ondermeer door enkele bekende Dordtenaren die zich willen inzetten voor een beter beleid in onze stad. 

De fractie is blij met een versterking van de lijst door verschillende stadgenoten die hun sporen hebben verdiend als ondernemer en daarnaast zijn er kandidaten met deskundigheid en betrokkenheid op het terrein van financiën, welzijn, leefbare wijken, onderwijs, landschapsbeheer & natuurbescherming. De volledige kandidatenlijst en het nieuwe programma worden binnenkort op de website van BVD gepubliceerd. Beter Voor Dordt heeft nog eens de ambitie uitgesproken de grootste fractie van de nieuwe raad te willen vormen om het beleid op enkele belangrijke onderdelen te kunnen bijstellen.

Het programma van Beter Voor Dordt richt zich op een betere communicatie met de bewoners van de stad waarbij op belangrijke onderdelen meer inspraak  zal moeten plaatsvinden. Inhoudelijk wil Beter Voor Dordt meer energie steken in vernieuwing van de bestaande wijken en bedrijfsterreinen in plaats van telkens opnieuw een aanslag te doen op het resterende landschap. Bebouwing van de Zuidpolder wordt door ons uitgesloten en verder zal heel kritisch gekeken moeten worden naar enkele grote projecten die financieel dreigen te ontsporen. Daarnaast moet extra worden geïnvesteerd in het aanpakken van de overlast door alcohol- en drugsverslaafden en de gevolgen van overbewoning  in wijken als het Reeland en Krispijn.

Voortzetting van het gratis openbaar vervoer voor ouderen en het introduceren van een Drechtsteden-kortingspas zijn enkele onderdelen van de uitgebreide sociale paragraaf van ons nieuwe programma. De lokale lasten mogen wat ons betreft niet meer stijgen dan de inflatiecorrectie en men wil ten aanzien van de grote projecten zoals het Hofkwartier en het Maasterras de prioriteiten opnieuw toetsen, ook in het licht van de huidige economische situatie. Op economisch gebied wil men nog meer inzetten op een duurzame ontwikkeling in regionaal verband waarbij investeren in het aanbod en kwaliteit van onderwijs een belangrijke rol dienen te spelen. Versterking van het HBO en een mogelijke uitbreiding met een ’university college’ kunnen de kwaliteit en aantrekkelijkheid van de stad nieuwe impulsen geven. Naast de regionale samenwerking, wil Beter Voor Dordt een hechtere samenwerking met Rotterdam/Rijnmond om te komen tot een betere kennisdeling zowel op economisch en sociaal gebied als op het terrein van het onderwijs.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Hof
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.