Open dag Kunstrijvereniging De Drechtsteden

28 december 2009
Open dag Kunstrijvereniging De Drechtsteden

DORDRECHT - In Dordrecht kan men voor schaatslessen terecht in de Drechtstedenhal aan de Karel Lotsyweg waar een prachtige kunstijsbaan ligt, die in de toekomst nog mooier wordt als de nieuwe accommodatie op de Sportboulevard gerealiseerd is.

Kunstrijvereniging De Drechtsteden te Dordrecht (afgekort als DDD) bestaat 30 jaar en verzorgt al vele jaren (kunst)schaatslessen op de baan in De Drechtstedenhal.

Winnares van Kinderen dansen op het ijs 2009 en Nederlands Kampioene 2009 in de categorie Novice, de 13e jarige Niki Wories schaatst bij kunstrijvereniging De Drechtsteden. Wil je ook zo leren schaatsen?

Om kennis te maken met het kunstschaatsen en de lessen die gegeven worden door de vereniging organiseert DDD op woensdag 6 januari a.s. een OPEN DAG voor kinderen vanaf vier jaar en volwassenen.

Wil je meedoen met de open les van 16.15 tot 17.15 uur dan verzoeken we je even aan te melden op kunstrijdenddd@gmail.com. Op 6 januari moet je om 15.45 uur aanwezig zijn in het restaurant van De Drechtstedenhal, Karel Lotsyweg 7 in Dordrecht. Breng je eigen schaatsen mee. Schaatsen huren is mogelijk bij de tegen betaling van 4 euro en er wordt een borg (geldig legitimatiebewijs of € 50,--) gevraagd. Om dit te regelen moeten de deelnemers ruim op tijd aanwezig zijn.

Bezoekers zonder schaatsen krijgen geen toegang op het ijs. Zij kunnen blijven kijken achter de boarding of boven in het restaurant waar goed zicht is op de ijsbaan.

De Open Dag staat onder leiding van de hoofdcoach van DDD Astrid Winkelman (voormalig Nederlands Kampioene kunstrijden). Kan je de open dag niet bezoeken, vind je schaatsen heel erg leuk en wil je op les dan kan je ook een keertje mee doen met een gratis proefles. Indien men daarna door wilt gaan wordt bekeken bij welke lessen er plaats is en kan men lid worden van de vereniging.

De lessen basisschaatsen zijn voor iedereen die wil leren kunstschaatsen en zowel meisjes, jongens en volwassenen worden uitgenodigd om te komen.
De leeftijd is niet belangrijk, wel is het zo dat als je wedstrijden wilt gaan rijden het beter is om zo jong mogelijk te beginnen. Kinderen, al vanaf 4 jaar, beginnen bij het zogenaamde basisschaatsen of jeugdschaatsen.
Tijdens de lessen worden allerlei vaardigheden geleerd en het seizoen wordt afgesloten met de mogelijkheid om één of meerdere diploma’s te halen. Geprobeerd wordt de lessen zo te verdelen op leeftijd en gevorderdheid zodat iedereen zich kan thuis voelen. Voor de lessen zijn vaste tijden op woensdag en zaterdag. De vereniging biedt op woensdag en vrijdag lessen voor volwassen.

Voor nadere informatie kunt u terecht op de website van de vereniging www.ddd-kunstrijden.nl of mailen naar kunstrijdenddd@gmail.com.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.