Rijden onder invloed kost twee mannen hun rijbewijs

28 december 2009

DORDRECHT - Een 25-jarige man uit Dordrecht is op zondagochtend 27 december zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man reed met zijn personenauto op de A16 toen agenten hem staande hielden voor controle. Er werd bij hem een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij te veel gedronken had. Hij blies 465 ug/l: dit is meer dan vier keer de toegestane hoeveelheid voor beginnend bestuurders. Daarop is de man aangehouden en is zijn rijbewijs ingevorderd.


Ook een andere 25-jarige man uit Dordrecht werd op zondagochtend aangehouden voor rijden onder invloed. Hij reed met zijn personenauto op de Dokweg toen agenten hem staande hielden voor controle. De blaastest wees 670 ug/l uit. Dit is bijna drie keer zo veel als de toegestane hoeveelheid (hij was geen beginnend bestuurder). Hierop is ook zijn rijbewijs ingevorderd. Beiden zijn na verhoor heengezonden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.