Geëvacueerde bewoners brand vuurwerkverkooppunt weer naar huis

02 januari 2010

DORDRECHT - De geëvacueerde bewoners van de circa vijftien woningen rond het bedrijfspand van het Vrijetijds Centrum (VTC) in Dordrecht dat vrijdagmiddag geheel uitbrandde, kunnen weer terug naar hun woning.

De brandweer heeft het grootste deel van de woningen vrijdagavond rond half 9 vrijgegeven. Een aantal woningen aan de Hallincqhof kon nog niet door de brandweer worden gecontroleerd omdat de bewoners niet te bereiken waren. Zij zijn waarschijnlijk bij vrienden of familie opgevangen.

Deze bewoners wordt geadviseerd zo snel mogelijk naar hun woning te gaan om de schade op te nemen met de stichting Salvage, die bij dit incident optreedt namens alle verzekeraars. Mochten de bewoners niemand meer aantreffen van Salvage, dan kunnen zij contact opnemen met dhr. Knipmeijer van de stichting Salvage, die bij dit incident optreedt namens alle verzekeraars, via tel. 06 51 13 52 87.

Er zijn bij de brand geen slachtoffers gevallen.

Het publieksinformatienummer dat eerder vrijdagavond werd opengesteld, wordt rond 22.00 uur gesloten. De geëvacueerde omwonenden ontvangen vrijdagavond een brief van de burgemeester met uitleg over de brand, de door de provincie Zuid-Holland verleende vergunning voor de vuurwerkverkoop en –opslag in het bedrijfspand en informatie over de schadeafwikkeling.

De brand in het bedrijfspand aan het Van Neurenburgpad brak vrijdagmiddag rond half 3 uit. Om 18.45 uur kon de brandweer het sein ‘brand meester’ geven. Bij de bestrijding van de brand kreeg de brandweer Dordrecht assistentie van een groot aantal korpsen uit de regio waaronder Gorinchem, Papendrecht, Sliedrecht, Cromstrijen, Oud-Beijerland en Graafstroom.
Naar de oorzaak van de brand wordt onderzoek gedaan door de technische recherche onder leiding van het Openbaar Ministerie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.