Grote brand in Vrije Tijd Centrum

01 januari 2010
Grote brand in Vrije Tijd Centrum

DORDRECHT - In het bedrijfspand van VTC (Vrije Tijd Centrum) aan het Van Neurenbergpad is op 1 januari even na twee uur ’s middags brand uitgebroken. Rond kwart voor zeven heeft de brandweer het sein brand meester gegeven.
VTC is een kledingzaak waar tijdens de feestdagen ook een vuurwerkverkooppunt met bijbehorende opslagruimte is.

Het bedrijf heeft vergunning voor de opslag van 22 ton consumentenvuurwerk. Tijdens controles van de provincie (de vergunningverlenende instantie) voor en tijdens de verkoop is gebleken dat de verkoop en opslag geheel volgens de voorwaarden in de vergunning verliep.

In het pand lag op het moment van de brand volgens de eigenaar meer dan 2 ton aan vuurwerk. In de loop van de middag is (een deel van) dit vuurwerk ontploft. Er is geen gevaar voor een massa explosie, gezien het soort vuurwerk (consumentenvuurwerk).
De brandweer heeft constant metingen verricht in de omgeving. Daarbij bleek dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.


(foto: Sjoerd de Vos)


(foto: Sjoerd de Vos)


(foto: Kees Andriesse)

(foto: Rob vd Woude)

(foto: Paul Schrandt)The day after  (foto: Rob vd Woude)

Circa vijftien woningen in de directe omgeving zijn uit voorzorg ontruimd. De bewoners worden opgevangen in een nabijgelegen kantoor. Nog niet bekend is wanneer ze naar hun woning kunnen terugkeren.
Rond kwart voor zeven heeft de brandweer het sein brand meester gegeven.

Mensen die schade hebben ondervonden ten gevolge van de brand, kunnen contact opnemen met dhr. Knipmeijer van de stichting Salvage, die bij dit incident optreedt namens alle verzekeraars, via tel. 06 51 13 52 87. 

Zie voor meer informatie en een "video" ook www.rtvdordrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.