Gemeente: Diaconaal aandachts centrum mag verhuizen naar de Singel

07 januari 2010

DORDRECHT -  Het Diaconaal Aandachts Centrum mag verhuizen van het Steegoversloot naar de Singel. De gemeente heeft hiervoor alle vereiste vergunningen afgegeven. De buurtbewoners rondom de voormalige apotheek aan de Singel, waarin het aandachtscentrum aan de slag wil, zijn per brief geinformeerd.

Een aantal buurtbewoners maakte bezwaar tegen de komst van het aandachtscentrum, want er zou een kans op overlast zijn. De gemeente heeft deze bezwaren terzijde gelegd mede gelet op de goede naam die het centrum ook aan het Steegoversloot heeft opgebouwd.

De vergunning voor de activiteiten op de begane grond waren al rond. Daar is nu de toestemming bijgekomen, wat bereft de gemeente, voor het gebruik van de boven gelegen verdieping als kantoor en vergaderuimtes. Het centrum, dat een geschiedenis kent van pakweg twintig jaar, is een vorm van laag drempelige opvang voor dak- en thuislozen en mensen die even op verhaal willen komen.

De verhuizing heeft twee jaar ter discussie gestaan, maar die discussie is wat betreft de gemeente met wethouder A.Kamsteeg voorop afgesloten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.