Jacqueline van den Berg bericht over nieuwe ontmoetingsruimte Watersteijn

10 januari 2010

DORDRECHT -

De Seniorenflat Watersteijn tegenover de Short Stay Facility in Wielwijk heeft een nieuwe ontmoetingsruimte. Reden voor mij om te gaan kijken bij de feestelijke opening op zaterdag 9 januari. Wethouder Kamsteeg sprak een kort woord over de nieuwe situatie. En de bewoners kregen een paar nieuwe spellen om te spelen in de Ontmoetingsruimte. Daarna werd er een quizz gedaan. D.m.v. rode en groene kaarten omhoog steken moest je aangeven wat het juiste antwoord was. Mensen die fout hadden geantwoord vielen af. Uiteindelijk bleek ik met een bewoner over. Toen werden er vragen gesteld die we absoluut niet konden weten (zoals hoeveel kazen zitten er in dit gesloten kerstpakket enz.). Dat was dus puur gokken. Dat ging ook gelijk op. Nog geen winnaar. De bewoner heeft terecht gewonnen omdat hij het juiste aantal appartementen wist en ik niet. De prijzen horen ook naar bewoners te gaan. Daarna heb ik nog met een aantal bewoners staan praten. Ze hebben moeite een nieuw bestuur te vormen, oud zeer blijft nog een rol spelen. We hebben afgesproken kontakt te houden. Watersteijn is een Seniorenflat, maar ook komen er via WoonZorg (verhuurder) huurders via Boumanhuis en Grote Rivieren omdat de appartementen leeg staan. En de nieuwe huurders geven problemen. Daar komen nu duidelijkere afspraken over, begreep ik.

(zie verder ook haar weblog)

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.