Wel of geen publiek bij Zuidpolder debat een kwestie

10 januari 2010

DORDRECHT - In Ad De Dordtenaar laat Kees Thies (columnist) weten voor publiek te zijn bij het komende debat over wel of geen huizen bouwen in de Zuidpolder. De actiegroep tegen bouwen wil aanstaande zaterdag vanaf 14 uur alleen lijsttrekkers aan het woord laten met de pers erbij. AD De Dordtenaar laat GroenLinks-raadslid Diny Koppens aan het woord, die dat geen gelukkige keuze vindt. Thies valt haar bij, maar de woordvoerder van de actiegroep Zuidpolder wil eventueel pas een tweede openbaar debat mogelijk maken.

Op de eerste website van de actiegroep wordt alleen gesproken in een bericht over de PvdA-fractie over het debat van 16 januari om 14 uur in de watertoren. De tekst op de site luidt:De Dordtse PvdA-fractie wil toch doorgaan met de voorbereidingen voor de bebouwing van de Zuidpolder.

Op 1 december zei fractieleider Cor van Verk dat de voorbereidingen beter kunnen worden stopgezet en dat de beslissing over bebouwing pas na de verkiezingen moet volgen. Van Verk zegt dat zijn woorden, gezien alle reacties in Dordrecht, verkeerd zijn begrepen. Volgens Verk wil de PvdA gewoon doorgaan met de procedures en is overtuigd van de nut en noodzaak van de bouw van die omstreden villawijk. De vraag is dan alleen wanneer er gebouwd gaat worden. Actieleider Ulke Wietsma van het comité tegen bebouwing van de Zuidpolder is verbaasd dat de Dordtse PvdA toch weer pleit voor de komst van de villawijk. "Dit lijkt nergens op," zegt Wietsma over de hernieuwde ommezwaai. Volgens hem betekent het gedraai van Van Verk, dat er ook binnen de PvdA forse discussie woedt over de nut en noodzaak voor bebouwing van de Zuidpolder. Op 16 januari wordt over de kwestie een Dordts verkiezingsdebat gehouden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.