Sport en onderwijs werken succesvol samen in Krispijn

12 januari 2010
Sport en onderwijs werken succesvol samen in Krispijn

DORDRECHT - Vijf basisscholen, vier Dordtse sportverenigingen en Sportbedrijf Dordrecht werken vanaf juni 2009 samen aan een breed onder- en naschools sportprogramma in de wijk Krispijn. Om deze samenwerking te formaliseren ondertekenen wethouders Jan Lagendijk (Sport) en Dion van Steensel (Onderwijs), de betrokken sportverenigingen en onderwijsinstellingen een samenwerkingsconvenant op donderdag 14 januari 2010 in wijkcentrum Koloriet te Dordrecht.

Tennisvereniging Dash ’35, gymnastiekvereniging OKK, basketbalvereniging Rowic en atletiekvereniging Hercules hebben sinds de start van het schooljaar een satellietafdeling in Krispijn. Vier combinatiefunctionarissen (trainers) zijn ingezet om kinderen van zes tot twaalf jaar meer te laten bewegen. Tot de herfstvakantie waren de naschoolse trainingen toegankelijk voor alle kinderen om gratis uit te proberen welke sport bij ze past. Voor ouders was er een informatiebijeenkomst over de spelregels van een verenigingslidmaatschap. Vijfenveertig kinderen, die voorheen nooit lid waren van een sportclub, zijn inmiddels lid van één van de sportclubs.

Gezonde leefstijl
Het bewegingsonderwijs op de basisscholen Mondriaan, Pius 10, IBS Ikra, de Fontein en de Weizigtschool krijgt door de samenwerking met de sportclubs en het Sportbedrijf een po sitieve impuls. Het naschoolse programma draagt bij aan een gezonde leefstijl van de kinderen en de leefomgeving in Krispijn. Tot en met einde van het schooljaar zijn er diverse activiteiten waar kinderen aan kunnen deelnemen. Zo is er onder andere op woensdag 3 februari een gezamenlijk evenement van de vier sportclubs in de Koloriet en zijn er iedere maandag gastlessen tijdens de gymles op school.

Sterke sportverenigingen
Combinatiefunctionarissen zijn trainers die zowel op school attractieve gymlessen geven, als de trainingen van de club na schooltijd in de wijk verzorgen. Ook zijn ze werkzaam op de hoofdlocatie van de club. Doordat de sportclubs beschikken over een fulltime professional zijn ze beter in staat hun vereniging te versterken op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid, ledenwerving, deskundigheidsbevordering en innovatief sportaanbod.

De Satellietclubs is een onderdeel van het ‘Dordt Sport’ beleid, waarbij meer Dordtenaren gaan sporten. Kijk voor meer informatie over de Satellietclubs op www.dordtsport.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.