Christenunie/SGP steunt nieuwe burgemeester Arno Brok

12 januari 2010

DORDRECHT - De gemeenteraadsfractie Christenunie-SGP steunt Arno Brok als opvolger van burgemeester Ronald Bandell. Brok zal op dinsdag 2 februari wordt geinstalleerd in de gemeenteraad. Bandell neemt op donderdag 28 januari afscheid. Begin december bracht AD De Dordtenaar als nieuws naar buiten dat 36 raadsleden voor Brok hadden gestemd, maar twee raadsleden van de SGP hadden een andere keuze gemaakt.

De fractie die drie leden telt en met Aaike Kamsteeg in het college van B&W is vertegenwoordigd heeft in een verklaring steun uitgesproken in de nieuwe burgemeester. De tekst luidt: 

"De gemeenteraad heeft de heer Arno Brok voorgedragen als nieuwe burgemeester van onze stad. Dit gebeurde op voordracht van de vertrouwenscommissie, waarin elke fractie uit de gemeenteraad vertegenwoordigd was. Deze commissie is niet over één nacht ijs gegaan. Er zijn verschillende gesprekken gevoerd met de kandidaten.

We hebben de verwachting dat de heer Brok een goede burgemeester zal zijn voor onze stad. Zijn kwaliteiten zijn in overeenstemming met de vastgestelde profielschets. De ministerraad heeft inmiddels ingestemd met zijn voordracht.

Wij feliciteren de heer Brok van harte met deze voordracht en wensen hem Gods zegen toe wanneer hij aantreedt als burgemeester. Onze fractie zal hem steunen in zijn belangrijke functie als burgemeester van Dordrecht."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.