Buurtbewoners willen dat rechter komst aandachtscentrum tegen houdt

13 januari 2010

DORDRECHT - Een aantal buurtbewoners rond het nieuwe pand van het Diaconaal aandachts centrum aan de Singel wil dat de rechter de komst van het centrum tegen houdt. De directe buurman kondigt in Dordt centraal aan zo spoedig mogelijk naar de rechter te stappen om te voorkomen dat het centrum definitief de nieuwe buurman wordt.

Volgens de  gemeente zijn alle vergunningen netjes afgegeven en kan het aandachtscentrum zondermeer al gebruik maken van de begane grond. De enige vergunning die onlangs is afgegeven gaat om de kantoorverdieping.   Volgens de gemeente is alles netjes afgewogen en heeft het centrum een goede naam.

De gemeente, het aandachtscentrum en aan aantal buurtbewoners rond de huidige vestiging aan het Steegoversloot zeggen dat in zeventien jaar tijd het centrum nauwelijks voor overlast heeft gezorgd. Een aantal toekomstige buurtbewoners aan de Singel gelooft dat niet en zal de  gang naar de rechter maken. Aanstaande zondag (17 januari) sluit het aandachtscentrum aan het Steegoversloot. Voor vrijdag 22 januari half vijf is de opening aangekondigd aan de Singel. Tussen 19 en 21 uur is er open huis. Deze aankondiging is ook gedaan aangezien voor het publieksdeel alle vergunningen al defintief en onherroepenlijk zijn. Het aandachtscentrum heeft twee jaar moeten wachten op de verhuizing. De begane grond aan de Singel is een aantal maanden geleden al voor de nieuwe gebruiker ingericht en langer wachten op de verhuizing is niet in het belang van de mensen waarvoor het centrum staat. Eerder verhuizing kon ook niet, want het centrum heeft de kantoorverdiepingen nodig ter ondersteuning van het werk op de begane grond.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.