Wintercircus Royal in 2010?

13 januari 2010
Wintercircus Royal in 2010?

DORDRECHT - Het Dordtse wintercircus Royal kan niet met zekerheid zeggen of ze in 2010 weer hun tenten opslaan op het Europaplein. Doordat de gemeente vorig jaar had besloten om het plein als parkeerplaats voor de kerstmarkt te laten dienen , had Royal maar acht dagen om te bouwen. Dit jaar zal de kerstmarkt op 17 dec t/m 19 dec plaatsvinden. Het circus houdt graag vast aan de premiere op 22 december.

De tent en alles eromheen in twee dagen bouwen is onmogelijk. De familie Teuteberg, eigenaar en exploitant, moet het hoofdzakelijk hebben van vrijwilligers waarvan sommigen al meer dan 15 jaar aan het circus verbonden zijn.

Dit jaar was de 23ste editie en de circusfamilie hoopte de 25 jaar vol te kunnen maken. Directeur Joop heeft zelf weinig hoop meer dat hij meer dagen krijgt om te bouwen en speelt met de gedachte alles te verkopen. Eén manier om nog een compromis met de gemeente te bereiken is een subsidie voor de circusactiviteiten. De Teutebergs laten doorschemeren dat er eerst onderhandeld zal moeten worden over een bedrag, voordat er sprake is van een Circus Royal 2010.

Foto: Thymen Stolk

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.