PvdA stelt vragen bij dreigend ontslag 20 medewerkers Buurt Service Team

19 januari 2010
PvdA stelt vragen bij dreigend ontslag 20 medewerkers Buurt Service Team

DORDRECHT - Vandaag is bekend geworden dat door bezuinigingen bij de gemeente en afvalverwerker Netwerk op het opruimen van zwerfvuil twintig medewerkers ontslagen gaan worden.

De PvdA wil vanavond in de raadscarroussel de onderstaande vragen stellen m.b.t. het dreigende ontslag:

1) Vandaag lazen we in de krant dat het Buurt Service Team (BST) door bezuinigingen bij de gemeente en afvalverwerker Netwerk op het opruimen van zwerfvuil twintig medewerkers moet ontslaan. Is dit feitelijk juist?
2) Het BST geeft werk aan mensen die niet in een reguliere arbeidssituatie terecht kunnen en die wel nog mee kunnen doen in specifieke arbeidssituaties.
3) Hoewel BST niet onder de directe verantwoordelijkheid van de gemeente valt, hebben wij wel een verantwoordelijkheid in het aanbieden van werk voor mensen die op de reguliere manier niet aan de slag kunnen, en werk aan te bieden die past bij hun kwaliteiten en mogelijkheden.
4) Vraag van de PvdA: wat doet het college om te zorgen dat de groep mensen waar we het hier over hebben aan de slag kunnen blijven?
5) Bent u het met ons eens dat er bij de beoordeling van aanbestedingen ook gekeken moet worden naar het maatschappelijk nut en de doelstellingen van ons beleid – namelijk dat iedereen meedoet – en de sociale effecten? Als we alleen nog maar oordelen op basis van het financieel meest voordelige, dan krijgen deze mensen het wel bijzonder moeilijk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.