Lijstnummers en kandidaten politieke partijen bekend

25 januari 2010

DORDRECHT - Onder het motto Stemmen doe je zo! organiseert de gemeente Dordrecht een campagne waarin kiezers worden opgeroepen op woensdag 3 maart te gaan stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. De campagne benadrukt dat de kiezer mag stemmen in een stembureau naar keuze en dat er weer als vanouds met het rode potlood wordt gestemd.

De lijstnummering van de politieke partijen en de kandidatenlijsten zijn op donderdag 21 en vrijdag 22 januari officieel vastgesteld. De kandidatenlijsten worden woensdag 27 januari vrijgegeven, maar liggen al ter inzage op het Stadskantoor. De acht politieke partijen die in Dordrecht aan de gemeenteraadsverkiezingen meedoen zijn: PvdA (lijst1), VVD (lijst 2), BETER VOOR DORDT (lijst 3), CDA (lijst 4), ChristenUnie/SGP (lijst 5), GROENLINKS (lijst 6), VERENIGDE SENIOREN PARTIJ (lijst 7), en D66 (lijst 8).

Website
Informatie over de gemeenteraadsverkiezingen is te vinden op de speciale verkiezingssite van de gemeente: www.dordtkiest.nl. Op deze site staan onder andere de locaties van de 73 stembureaus (waaronder station Dordrecht en Albert Schweitzer ziekenhuis locatie Dordwijk), stemmen met het rode potlood en informatie over de stempas. In het Gemeentenieuws in huis-aan-huisblad De Stem van Dordt staat wekelijks het laatste nieuws over de verkiezingen.

Rode potlood
Nieuw bij deze gemeenteraadsverkiezingen is de terugkeer van het rode potlood. Het gebruik van stemmachines is voorlopig niet aan de orde. In 2007 trok de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de goedkeuring voor het gebruik van stemmachines in. Dit betekent dat de leden van de stembureaus meer tijd nodig hebben voor het verwerken en tellen van de stemmen. Een voorlopige uitslag is dan ook (pas) laat op de avond van woensdag 3 maart bekend. In het Stadhuis vindt ‘s avonds vanaf 21.00 uur een verkiezingsavond plaats. Alle Dordtenaren zijn welkom.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.