Politie houdt man aan na melding van Aware

25 januari 2010

DORDRECHT - De politie heeft zaterdagmiddag 23 januari een man aangehouden nadat er een melding binnen was gekomen via het Aware-systeem.

Het Aware-syteem is ontwikkeld op mishandelde vrouwen die worden lastiggevallen door een ex-partner, sneller en beter te kunnen bijstaan. Centraal in dit systeem staat de installatie van een elektronische zender die als alarmsysteem dient bij de vrouw thuis. Als de ex-partner de vrouw bedreigt of lastigvalt kan de vrouw direct verbinding maken met de beveiligingsdienst die het systeem heeft aangelegd. Die waarschuwt direct de politie die met voorrang een surveillanceauto stuurt. Zaterdagmiddag resulteerde dit in de aanhouding van de ex-partner van de 34-jarige vrouw uit Dordrecht. De verdachte, een 28-jarige man uit Dordrecht, valt de vrouw al enkele jaren lastig. De man is ingesloten op het politiebureau.

Het project Aware is bijzonder omdat de aansluiting op het beveiligingssysteem is ingebed in een geïntegreerd hulpaanbod waarin politie, justitie, reclassering en hulpverlening samenwerken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.