Opsporing verzocht levert tot op heden 1 bruikbare tip op in onderzoek moord Zuidendijk

27 januari 2010

DORDRECHT - De uitzending van Opsporing Verzocht heeft de politie tot dusver 1 bruikbare tip opgeleverd in het onderzoek naar de moord op een 27-jarige man op de Zuidendijk in Dordrecht. Deze tip wordt nagetrokken door het onderzoeksteam.

In de uitzending van het opsporingsprogramma werd aandacht besteed aan de dood van de Zwijndrechter. Hij kwam op 15 november 2009 om het leven toen hij op de Zuidendijk in Dordrecht op de fiets werd neergeschoten. Hij overleed ter plekke. De zaak kwam in Opsporing Verzocht met een specifieke reden. De hoofdofficier van justitie van het arrondissement Dordrecht looft een beloning uit van € 10.000 euro aan diegene met de gouden tip die leidt tot de veroordeling van de dader(s). Politie en Openbaar Ministerie hopen hiermee meer informatie te verkrijgen over de toedracht. Inmiddels zijn vier verdachten aangehouden waarvan er nog twee in voorarrest zitten. Allen zijn nog verdachten in het onderzoek. 

In het belang van het onderzoek heeft de politie nog een aantal specifieke vragen:

● Wie heeft het slachtoffer op zondagavond 15 november vanaf  20.10 uur vanuit Zwijndrecht naar Dordrecht zien fietsen? Het slachtoffer fietste via de Jacob Marisstraat richting Zuidendijk waar op dat moment een groepje jongens aan het voetballen was op het veldje.
● Wie is de blanke man die op de avond van de moord rond 20.45/21.00 uur een herdershond uitliet op de Zuidendijk?
● Wie is de man die vlak voor het schietincident heeft zitten wachten in het bushokje op de Zuidendijk vlakbij de plaats delict. Het zou gaan om een getinte man met een petje op en jas of trui aan met capuchon.
● Het vuurwapen dat is gebruikt bij deze fatale schietpartij is op woensdagmiddag 25  november bij toeval door een visser opgevist uit het water langs de Smitsweg. Het wapen zat verpakt in een plastic zak. Is er iemand die gezien heeft dat die zak met daarin het wapen in het water werd gedumpt?

Getuigen die de politie nog niet heeft gesproken, worden verzocht alsnog contact op te nemen. Heeft u een antwoord op een van bovenstaande vragen of heeft u een tip dan wel informatie die van belang kan zijn in dit onderzoek, twijfel niet en laat het de politie weten. De gouden tip die leidt tot veroordeling van de dader(s) levert een beloning van 10.000 euro op.
 
Het onderzoeksteam van de politie is te bereiken via de volgende telefoonnummers:
Politie Zuid-Holland-Zuid                                           > 0900-8844 
Meld Misdaad Anoniem                                              > 0800-7000 
Regionale Criminele Inlichtingen Eenheid ZHZ    > 06-52180372

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.