Heropening oude aula op de Essenhof op 18 februari

27 januari 2010

DORDRECHT - Het zal donderdag 18 februari een historisch moment zijn voor de Essenhof, de algemene begraafplaats van Dordrecht. De zogeheten oude aula, die in 1938 werd gebouwd, zal na een renovatie weer worden heropend.

Het was toen een belangrijke voorziening om mensen naar de laatste rustplaats te brengen. Intussen is de Essenhof ook uitgebreid met een crematorium en een rouwcentrum, maar de oude aula blijft een monument met een eigen uitstraling. Het ontwerp voor de aula was afkomstig van de architect A.J. Argelo. Deze Argelo was een leerling van de architect S. van Ravesteijn en diens neo-barokke bouwstijl is dan ook te herkennen in de aula.

De locatie van de aula was zodanig gekozen dat het in de zichtlijn van de hoofdas van het oude deel lag. Het gebouw is opgetrokken in beton en afgewerkt met baksteen. De oude aula kan de Essenhof nieuwe mogelijkheden bieden als plek van herinnering en geschiedenis.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.