Deelnemers ontvangen certificaat training LEAD

29 januari 2010

DORDRECHT - Wethouder J.W. Spigt van Integratie reikt certificaten uit aan deelnemers van Antilliaanse-Arubaanse groepen en zelforganisaties voor hun succesvolle deelname aan het trainingsprogramma LEAD I. Daarnaast start het vervolgprogramma LEAD II, waar al meer dan twintig deelnemers voor zijn aangemeld. De uitreiking en start is op zaterdag 30 januari van 12.30 tot 15.00 uur in ’t Zeepaert, Wijnstraat 113 in Dordrecht.


Het trainingsprogramma LEAD (Leadership & Empowerment Antillianen Dordrecht) is ontwikkeld door de Stichting Welzijnsbevordering Antillianen. Deelnemers leren onder begeleiding de eigen organisatie te verbeteren en evenementen te organiseren. Daardoor kunnen ze beter aan de wensen en eisen van subsidieverstrekkers voldoen. Deelnemers leren onder meer hoe zij hun groep/organisatie intern kunnen organiseren, maar ook hoe zij daadwerkelijk een activiteit kunnen organiseren en hoe zij kunnen zoeken naar samenwerkingspartners.

Deelnemers
Vanuit vier organisaties hebben zes deelnemers meegedaan aan LEAD I: Big Fanatic Club, Delice Abad, ‘Arabier’ en De Dordtse Diamanten (een Dordtse kindercarnavalsvereniging). Met behulp van de training van LEAD is een relevant theaterstuk ondersteund voor voorlichtingsbijeenkomsten van de organi satie Delice Abad. En het programma bood ondersteuning bij de vormgeving van de inhoud en het regelen van sprekers voor voorlichtingsbijeenkomsten van de organisatie ‘Arabier’.

LEAD II van start
Voor het vervolgprogramma hebben negen organisaties zich aan gemeld. Totaal ruim 20 deelnemers. In LEAD II wordt onderscheid gemaakt tussen een beginners- en gevorderdengroep. Voor deze laatste groep staat onder meer op het programma: een jaarplan maken op grond van een SWOT-analyse en subsidie aanvragen en sponsoring.

Doel van het trainingsprogramma is dat de organisaties zowel intern als extern beter zijn toegerust voor het uitvoeren van activiteiten. Op die manier kunnen zij ook een goede bijdrage leveren aan het Antillianenbeleid van de gemeente Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.