Wilhelminakerk Dordrecht gemeentelijk monument

30 januari 2010

DORDRECHT - De Wilhelminakerk aan de Blekersdijk 41 is door de Gemeente Dordrecht aangewezen als gemeentelijk monument. De kerk, die behoort tot de Protestantse Kerk Nederland (PKN) deelt dit mee aan de eigen achterban. ,,Voordat dit een feit was is er heel veel over gesproken en geschreven. Het eindresultaat is dat aan het einde van het rapport de waardering voor onze Wil als volgt wordt samengevat:

“De kerk vertegenwoordigt in architectonisch, bouwkundig, typologisch en functioneel opzicht een hoge zeldzaamheids­waarde”.
Dat zal door experts maar geschreven worden over "uw/je eigen kerk". Daar kunnen wij met z'n allen best heel trots op zijn." aldus kerkmeester Henk Nobel.
Voor de kerk werd op de dag van de inhuldiging van Koningin Wilhelmina de eerste paal geslagen. Dat was in september 1898. De kerk is de eerste gebouwde gereformeerde kerk in Dordt na de afsplitsing van de hervormde kerk in 1892. A.Kuyper was daar landelijk de meest bekende naam voor.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.