Debat over milde straf veroorzaker dodelijk ongeluk in Dordrecht

01 februari 2010

DORDRECHT - Op de site van het burgercomité tegen onrecht is een debat ontstaan over de straf, die een 22-jarige Rotterdammer heeft gekregen voor het doodrijden van een 19-jarige vrouw in de Stadspolder. Joost Eerdmans, eens kamerlid en nu wethouder in Capelle, is voorzitter van het comité. Na de vermelding van de straf op de site, op basis van een nieuwsbericht van RTV Rijnmond, werd er gereageerd.

Het comité wil een discussie losmaken:.  De tekst op de site heeft als tekst (in verband met de aandacht in Dordrecht voor het ongeval wijzen wij op het gesprek op internet http://www.burgercomite.nl

Het burgercomité meldt als tekst:

De Dordtse rechtbank heeft drie maanden celstraf, zes weken werkstraf en vijf jaar rij-ontzegging opgelegd aan een 22-jarige Rotterdammer. Die reed op 25 september een 19-jarig meisje dood, dat op haar fiets de Stadspolderring in Dordrecht overstak.

Tegen de man was begin januari één jaar gevangenisstraf geëist. De celstraf van drie maanden heeft de dader al uitgezeten in voorarrest.
Volgens de rechtbank is de Rotterdammer niet schuldig aan doodslag, maar wel aan roekeloos rijgedrag. De man reed te hard en lette niet goed op. Bovendien reed hij voor de vierde keer in twee-en-half jaar tijd door rood. De rechtbank zag af van een hogere straf, omdat de man jong is en de zorg heeft voor een gezin.
 

Hoe is het toch mogelijk dat een rechter zo'n lage straf oplegt. Iemand die in het verleden dus al diverse ernstige verkeersovertredingen heeft begaan, en dat dus nu weer deed, met fatale afloop, komt er dus gewoon weer met een koopje van af. Maar ach ja, natuurlijk, de man is jong en heeft een gezin. De nabestaanden van het overleden hadden ook een gezin, maar dat is nu gebroken, maar blijkbaar vindt een rechter dit niet belangrijk. Het wordt echt de hoogste tijd dat we nu deze rechters eens gaan aanpakken, en dan bedoel ik ook echt aanpakken !! Familie en vrienden van het meisje wens ik veel sterkte en wijsheid. Wijsheid dat de heren rechters niet hebben. Cor
Cor | 27-1-2010 |

Ik weet hoe het voelt dat de dader wordt beloond door rechters. Mijn kind is ook doodgereden door een verkeerscrimineel en slechts een taakstraf en rijontzegging? Tijdens de rijontzegging is die gast betrapt achter het stuur en weer kreeg die gast een taakstrafje van niets! Nabestaanden. Wat is dat? Ik heb het echt koud en dat ligt niet aan het weer, maar ik ben in de kou gezet door de rechtspraak.nl en door Den Haag! Niets is er geregeld voor de nabestaanden en de dader lacht in z'n vuistje. Walgelijk. 
kees | 26-1-2010 |

ZOVEEL is een mensenleven waard in Nederland: 3 maanden zitten. Die rechters moetn zich de ogen uit hun kop schamen
mw. riet van Milt, grachtengordel | 25-1-2010 |

bedoelde hierboven: Het slachtoffer was ook JONG
Boos ! | 25-1-2010 |

Het slachtoffer was ook en maakte ook deel uit van een gezin: telt dat dan niet? De linkse rechterlijke macht hier heeft alleen oog voor de belangen van de crinineel. Schandalig. Stemt Wilders !
Boos ! | 25-1-2010 |

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.