Aangehouden bij de Zwijndrechtse brug voor belediging politie

01 februari 2010

DORDRECHT - De politie heeft in de nacht van zaterdag 30 januari op zondag 31 januari een 28-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van belediging van een ambtenaar in functie.

Twee politieagenten tankten bij een pompstation aan de Dokweg toen ze de hen bekende 28-jarige daar tegenkwamen. Op normaal gedag zeggen, reageerde de 28-jarige provocerend en beledigend. Hij liet de agenten niet met rust en nam houding aan om de hen te lijf te gaan. Twee vrienden van hem die in de auto zaten te wachten, bemoeiden zich ermee en beletten de agenten de 28-jarige aan te houden. De dienders wisten hen te omzeilen en de verdachte aan te houden maar die wist zich los te rukken en weg te rennen.

Uiteindelijk kon hij alsnog in de kraag worden gevat toen hij struikelde ter hoogte van de Zwijndrechtse brug. Hij werd ingesloten en is inmiddels weer heengezonden. De man krijgt een dagvaarding.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.