Meerdere aanhoudingen na agressief gedrag naar politie en ambulance personeel op de Schenkeldijk

01 februari 2010

DORDRECHT - Na een vechtpartij tussen feestgangers in een verenigingsgebouw aan de Schenkeldijk heeft de politie vijf aanhoudingen verricht. In de nacht van zaterdag 30 januari op zondag 31 januari omstreeks 01.24 uur kwam de melding binnen. Een verjaardagsfeest liep uit de hand waarop de politie werd gealarmeerd. Ook zou een persoon onwel zijn geworden door het gebruik van teveel alcohol. Meerdere agenten en ambulancepersoneel gingen naar de locatie toe. De opgefokte feestgangers verlegden toen hun aandacht naar de politie.

De groep werd agressief, beledigend en provocerend naar de agenten. De hulpverleners werden daarbij gehinderd in hun werk. De onwel geworden jongeman werd mee naar het ziekenhuis genomen voor onderzoek. Vijf jongeren in de leeftijd van 19 tot 30 jaar uit Dordrecht werden aangehouden voor belemmering en belediging. De agressie hield echter aan waardoor de politie genoodzaakt was gepast geweld te gebruiken om de jongeren op afstand te houden. Daarbij is ook een politiehond ingezet om de aanwezigen van het terrein af te krijgen.

Daarna keerde de rust enigszins terug. De aangehouden verdachten zitten nog steeds vast. De toestand van de onwel geworden persoon is tot dusver niet bekend.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.