Kronkelaar hard over Beter voor Dordt en Jens van der Vorm

03 februari 2010
Kronkelaar hard over Beter voor Dordt en Jens van der Vorm

DORDRECHT - De rubriekschrijver Kronkelaar zet zich vandaag in Dordt Centraal af tegen de locale partij Beter voor Dordt in het algemeen en kandidaat-wethouder Jens van der Vorm in het bijzonder. Kronkelaar voorspelt dat Beter voor Dordt met Piet Sleeking als lijstrekker de grootste partij van Dordrecht gaat worden met de VVD als goede tweede. Hij signaleert bij andere partijen geen sympathie om Van der Vorm, eens lijsttrekker van de LPF voor de Europeese verkiezingen en oud-statenlid, te promoveren tot dagelijks bestuurder van de stad.

Volgens Kronkelaar voert Beter voor Dordt herkenbaar oppositie, heeft actievoerders op de kandidatenlijst staan, maar is de vraag of de partij compromissen zou kunnen sluiten om een politiek programma te kunnen ondertekenen met andere partijen. Beter voor Dordt zet zich in de campagne in om de grootste partij van de stad te worden. De PvdA wil de grootste partij van de stad blijven. Aanstaande vrijdagavond zou in het Centrum voor Beeldende Kunst aan de Voorstraat 180 zomaar een eerste debat kunnen ontstaan tussen PvdA-voorman Jan Lagendijk en Beter voor Dordt-kandidaat Jens van der Vorm, die heeft aangekondigd de bijeenkomst Ophef vanaf 20 uur te willen bezoeken.

Kronkelaar wijst erop in zijn rubriek dat meneer Jens, zoals dat in de rubriek heet, alleen maar een monumentale sleepboot wil gedogen in de Wolwevershaven. Overigens: Van der Vorm zit nog niet in de gemeenteraad, maar staat nummer vijf op de lijst van Beter voor Dordt en coördineert vandaag het wijkbezoek van zijn partij aan Dubbeldam.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.