BVD en lokale politiek scoren bij media

04 februari 2010

DORDRECHT - Zowel de website van RTV Dordrecht als de website van het weekblad Dordt Nu signaleren een ontwikkeling om vooral lokaal te stemmen. Zeven van de tien mensen die hebben gestemd bij RTV Dordrecht zeggen niet volgens hun landelijk voorkeur, maar vanuit Dordtse verhoudingen te willlen stemmen.

RTV Dordrecht zal vandaag vanaf 18 uur tot morgenmiddag 17 uur in de eigen uitzending hieraan aandacht besteden. Weekblad Dordt Nu laat alvast de mensen lokaal via internet stemmen. Beter voor Dordt heeft op deze site de leiding. Uit de resultaten bleek niet hoeveel mensen hebben meegedaan. Dordt Nu heeft vandaag in de uitgave op papier ook weer een speciale pagina met berichten op weg naar de raadsverkiezingen van 3 maart.

De tussenstand op de website is (iedereen kan één keer stemmen) is:

Resultaten:

Gemeente Dordrecht
 • Beter voor Dordt
  48%
 • CDA
  14%
 • D66
  4%
 • GroenLinks
  2%
 • PvdA
  16%
 • SGP / Christen Unie
  2%
 • Verenigde Senioren Partij
  5%
 • VVD
  10%
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.