Burgemeester opent kieskompas Dordrecht

06 februari 2010
Burgemeester opent kieskompas Dordrecht

DORDRECHT - Inwoners van Dordrecht kunnen sinds gisteren officieel gebruik maken van het Dordtse Kieskompas. Burgemeester A.A.M. Brok opende in Poppodium Bibelot de website www.dordtkiest.nl. Op deze website is allerlei informatie te vinden over de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart, waaronder een link naar het Dordtse Kieskompas. Op dit Kieskompas kunnen Dordtenaren via stellingen hun mening over verschillende onderwerpen vergelijken met die van de politieke partijen.

Het Kieskompas bestaat uit 30 stellingen over verschillende onderwerpen als wonen, veiligheid, onderwijs en milieu. Na het invullen van het kieskompas kunnen inwoners zien hoe de politieke partijen over de stellingen denken. Dordtse politieke partijen zijn zelf actief betrokken geweest bij het maken van het Kieskompas.

Op de website is informatie te vinden over de komende gemeenteraadsverkiezingen. Bijvoorbeeld op wie en waar gestemd kan worden. Het Kieskompas is via deze website toegankelijk.

De Stem van jong Dordt
Ook de Dordtse jongeren hebben een stem. De afgelopen weken hebben ze die al laten horen tijdens chat-sessies op school. Daar discussieerden ze met elkaar over wat zij belangrijk vinden voor een toekomst in Dordrecht. Op donderdag 4 februari lichtten jongeren in Poppodium Bibelot hun ideeën toe en discussieerden ze met de politici en met elkaar. Onderwerpen van gesprek waren onder andere onderwijs, wonen, vrije tijd én werken. En natuurlijk ging het over jongeren en de politiek.

Burgemeester A.A.M. Brok opende de bijeenkomst met gespreksleider Karin Ingelse (RTV Rijnmond) en nodigde iedereen uit “het Kieskompas in te vullen en op 3 maart te gaan stemmen.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.