Onderzoeker Peter Dillingh onthult Dordtse wortels van Annie M.G. Schmidt

06 februari 2010

DORDRECHT - De vader van schrijfster Annie M.G. Schmidt woonde de eerste 24 jaar van zijn leven in Dordrecht. Hij stond als dominee in Kapelle (Zeeland) toen daar Annie M.G. werd geboren. De vader van de predikant was Arie Schmidt (1826-1905). Hij mocht  een prominente Dordtenaar worden genoemd.. De Dordrechtsche Courant schreef een in memoriam, toen hij overleed. Geschiedenis en oudheidkunde hoorden bij de opa van Annie M.G.

Dit onthult deze week historisch onderzoeker Peter Dillingh in zijn rubriek Des Tijds in het PKN kerkblad Kerk Op Dordt. De opa van Annie was bouwkundig tekenaar bij gemeentewerken. Hij ontwierp onder meer de Kunstkerk (1885) in de Museumsraat en het kerkgebouw van de Vrije Evangelische gemeente (1886) aan de Vrieseweg. Dillingh schrijft boeken over kerkhistorie in Dordrecht en is drijvende kracht achter een landelijk (gereformeerd) historie blad.   Zijn eerste boek ging over de Geschiedenis van de Wilhelminakerk, thans gemeentelijke monument, en kwam ten gelegennheid van het eeuwfeest van de kerk aan de Blekersdijk in 1999 uit.

Meer informatie over het kerkblad op www.kerkindordt.nl

Daarin ondermeer:

Kerk op Dordt is het kerkblad voor de Hervormde Gemeente te Dordrecht, de Gereformeerde Kerk te Dordrecht en de Hervormde Gemeente te Dubbeldam.

Het kerkblad verschijnt eenmaal in de twee weken m.u.v. de zomervakantie en de kerstperiode. Dan verschijnt het kerkblad eenmaal in de drie weken.

Kerk op Dordt wordt uitgegeven door de Protestantse Stichting Kerkblad Eiland van Dordrecht.

De redactie bestaat uit zeven personen. De redactie wordt ondersteund door een redactieraad bestaande uit zes personen. In de Stichting, de redactie en de redactieraad zijn de drie kerken vertegenwoordigd.

Kerk op Dordt telt 32 pagina's waarin een schat aan informatie is te vinden over alles wat leeft in de wijken, landelijk en buiten de landsgrenzen.

Het kerkblad heeft op de voorpagina een meditatie. De meditatie wordt bij toerbeurt verzorgd door één van de predikanten of pastoraal werkers. Op de achterpagina verzorgen zes vaste scribenten, aangevuld met enkele gastscribenten, de rubriek P.S.. In P.S. geven de schrijvers op persoonlijke wijze aandacht aan een gebeurtenis of onderwerp waar zij beroepshalve of anderszins affiniteit mee hebben.

Verder zijn in het kerkblad te vinden de kerkdiensten en de collectedoelen voor de komende zon- en feestdagen, het bijbelleesrooster, de historische rubriek, de algemene berichten, de wijkberichten en de berichten van de algemene kerkelijke instanties.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.