VVD Dordrecht gaat verder in soap rond kapotte WC's van marktlieden

08 februari 2010

DORDRECHT - De maanden lang kapotte WC's bij de fietsenstalling onder V. en D. blijven de gemoederen nog bezig houden. De campagneleiding van de VVD, onder leiding van Cees den Bakker, ziet er wel ludieke acties in.

De toiletten waren eerst maanden en maanden, ondanks klachten van de marktlieden, kapot. Daarna onthulde Ad De Dordtenaar dat nieuws. De WC's werden snel gemaakt, maar niet goed. De marktlieden hadden weer hoge nood,  totdat twee (kandidaat) raadsleden op inspectie gingen. Den Bakker legde dat op foto vast voor eigen website en ook Dordrecht.net besteedde er aandacht aan. De gemeente zette zelfs een noodtoilet neer.  Vorige week vrijdag werd er het nodige breekwerk aan de toiletten verricht. en kwam de eerste TV-ploeg net te laat om van de Dordtse WC soap landelijk nieuws te maken.

Journalist Kees Thies wakkerde het vuurtje verder aan. Hij kwam  zaterdag in een eigen persoonlijk in Ad De Dordtenaar tot een eigen benadering van de soap en deed dat vol beeldspraken. De VVD werd ook op de korrel genomen.

De VVD is intussen benaderd om eventueel de WC kwestie uit te gaan beelden in de carnavalsoptocht. De ene helft van de VVD vindt het geweldig ludiek en een middel om de politiek direct te verkopen. Een andere helft van de partij vindt het tever gaan.

 De VVD overweegt nu op om zaterdag 27 februari een toiletwagen op het Statenplein te zetten, waar mensen gratis naar de WC kunnen. Bij de fietsenstalling kost het vijftig euro-cent en dat heette vroeger iets meer dan een gulden te zijn. ,,Bij de VVD kan je gratis naar de WC" zou de leus kunnen zijn.

Kees Thies heeft vanmorgen de leiding van de VVD-campagne gezegd ludiek mee te willen doen en best de toiletwagen op het Statenplein te willen openen.

Bij alles geldt voor VVD-campagneleider Cees den Bakker: Politiek moet opvallen. Overigens: Volgens de laatste berichten doen de WC's het weer na veel breekwerk en een nieuwe pomp. Wethouder Ferdinand J. van den Over had dat toegezegd en zelfs belooft om desnoods zelfs naar de fietsenstalling te gaan om de WC's te gaan maken. Dat leek niet nodig te zijn. Het bewakingspersoneel van de fietsen liet al weten nog nooit zulke hoge belangstelling over de vloer gehad te hebben bij de fietsenstalling voor WC's. ,,Zelfs wethouders kwamen bij ons kijken.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.