PvdA en Christenunie/SGP over problemen Buurt Service Team (BST)

08 februari 2010

DORDRECHT - Het Buurt Service Team (BST) houdt in Dordrecht politici van verschillende partijen bezig. Op 9 februari zal er in het Stadskantoor zeker over doorgepraat worden door raadsleden nu er voor twintig mensen geen werk meer is. Het mogelijke vertrek van een concierge vanuit de BST leidde tot een opstand van middelbare scholieren.  Jacqueline van den Berg reageert bij de site van de PvdA-Dordrecht:

Dinsdagavond 9 februari 2010 zal ik namens de PvdA in de Adviescommissie over de overdracht aandelen aan Netwerk de positie van de werknemers van BuurtServiceTeam aan de orde stellen. Zij zitten nu thuis op de bank. En dat kan niet. De gemeente en ook Netwerk hebben een verantwoordelijkheid in het zorgen voor werk ook voor deze mensen, die zonder ondersteuning niet aan de slag komen.

Christenunie/SGP raadslid Bert Staat schrijft op de site van zijn partij:

Eind vorig jaar kregen we signalen dat er steeds minder gebruik gemaakt wordt van de diensten van het Buurt Service Team. En dan in het bijzonder het schoonhouden van de straten in een aantal wijken. Door aanbesteding is dit werk bijna volledig in handen gekomen van andere bedrijven. Hierdoor is voor ongeveer 20 personen geen passend werk beschikbaar. In deze groep bevinden zich relatief veel Antillianen. Een bevolkingsgroep waarin helaas het werkloosheidspercentage al veel hoger is dan gemiddeld. Omdat het in dat opzicht om een kwetsbare groep mensen gaat, hebben we hierover vragen gesteld aan het college. We beraden ons om na te gaan of er aan deze kwestie nog iets te doen valt. Op 9/2 staat de verkoop van aandelen Netwerk op de agenda. Mogelijk kan daarmee een koppeling worden gelegd.

Bert Staat

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.