Godfried J. Holber (1): Gratis lijkt in Dordrecht in de verkiezingsmode te zijn

09 februari 2010

DORDRECHT - (van de Dordtse waarnemer Godfried J. Holber) Gratis. Het lijkt een woord te zijn dat het doet in de verkiezingscampagne in Dordrecht.

GroenLinks biedt gratis een boterham met kaas aan. De PvdA levert gratis kaartjes aan voor de bioscoop en de VVD laat mensen gratis naar het toilet gaan op het Statenplein en zorgt wellicht zelfs gratis voor vermaak in de carnavalsoptocht..

De mensen mogen nog even, gratis, Kieskompas invullen. Beter voor Dordt laat mensen gratis kijken naar promotiefilmpjes, die zelfs Nederland 1 halen.  Het CDA in Dordrecht  biedt een gratis stoepkrijtwedstrijd aan voor kinderen tot twaalf jaar.

Daar staat wel iets tegenover: Gratis op de politieke voorkleur stemmen. Tot en met woensdagavond 3 maart om negen uur  gaat het allereerst om het juiste vakje rood maken.

De gratis vraag die gesteld mag worden: Hoeveel van de pakweg 118.000 Dordtenaren zijn al gratis wakker geschud door de verkiezingscampagne?

De nieuwe burgemeester, Arno Brok, hoopt vanzelf dat minste de helft van de stemgerechtigde Dordtse bevolking de politiek een nieuw mandaat wil geven voor vier jaar. Is dat gratis vertrouwen of maakt de politiek dat vier jaar gratis waar?

D66 Dordrecht telt daarvoor op de eigen site af: gratis natuurlijk..

De teller staat vandaag op nog 22 dagen tot de dag van 3 maart.

Het is maar dat de lezer het weet, gratis natuurlijk.

(van de Dordtse waarnemer Godfried J. Holber, aflevering 1)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.