Burgemeester Brok op kennismakingbezoeken in Dordrecht

10 februari 2010
Burgemeester Brok op kennismakingbezoeken in Dordrecht

DORDRECHT - Burgemeester Arno Brok wil de stad Dordrecht leren kennen en het liefst wandelend. Hij was vandaag in de omgeving Kasperspad en deed de sociale activiteiten van het leger des Heils aan. Brok bekeek het slaaphuis voor dak- en thuislozen.

De burgemeester signaleerde ook dat buurtgenoten klagen over overlast door het grote aantal sociale instellingen in de wijk. De buurtgroep heeft al aangekondigd om met een stemadvies te komen voor die partijen, die het meeste voor hun leefbaarheid opkomen. Volgens enkele leden van het comité is al tientallen jaren niet geluisterd naar de klachten van de bewoners. Niet iedereen deelt weer die mening.

Aanstaande vrijdag, 12 februari, volgt een bezoek van Brok aan de wijk de Staart. Brok nodigde de media alvast uit om dan weer met hem mee te gaan. De burgemeester noemt zich even een nog onafhankelijke Dordtenaar. Ad De Dordtenaar onthulde dat hij niet mag stemmen, want de kieslijsten met stemgerechtigde Dordtenaren werden net samengesteld waardat zijn naam bij de burgelijke stand werd ingeschreven.

Op dinsdag 16 februari zal zijn eerste raadsvergadering zijn met een normale agenda. De Stem van Dordt drukt die vandaag af wat betreft de hoofdpunten. Pieter Verhoeven van de Christenunie/SGP komt de eed afleggen als nieuw raadslid.

Foto: Thymen stolk

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.