Godfried J.Holber (3): Beter voor Dordt zet Jens van der Vorm op voorgrond

12 februari 2010

DORDRECHT - (van een Dordtse waarnemer Godfried J.Holber 3): Hij staat op nummer vijf van lijst drie - dat is Beter voor Dordt - maar zijn naam maakt tongen los. Beter voor Dordt heeft Jens van der Vorm in de aanbieding als nieuw gemeenteraadslid.

Van der Vorm mag inmiddels optreden in de TV-reclame van Beter voor Dordt op RTV Dordrecht. Hij stond bekend als de belangrijkste woordvoerder van de actie tegen een opvanghuis Hostel in Sterrenburg bij de Euerlaan. De policus vertelt in de sterspot ook dat het schande is dat mensen van de politie een bekeuring krijgen als zij hun auto voor de eigen deur parkeren.

RTV Dordrecht bracht Van der Vorm tevens prominent in beeld tijdens de bijeenkomst met marktonderzoeker Maurice de Hondt., die VVD en locale partijen als winnaars ziet op 3 maart.

De eerste ingezonden brief is in Ad De Dordtenaar al opgenomen over Van der Vorm en vorige week noemde Kronkelaar, de columnist van Dordt Centraal, ook zijn naam.

Beter voor Dordt plaatst dus weloverwogen de nummer vijf van lijst drie op de voorgrond. Om het regenboog imago niet te verbreken merkte raadslid Harry Wagemakers al in het openbaar op dat hij in de aanloop van de verkiezingen van 2006 mee had willen doen op de lijst van de SP.

De landelijke partij gaf de lokale afdeling geen groen licht om mee te doen aan de stembusstrijd en Harry vond onderdak bij Beter voor Dordt vanaf 2006.

Vanaf 1994 was Piet Sleeking een opvallend raadslid. Eerst was het voor ECO en nu dan Beter voor Dordt met in 2006 zes zetels.

Het lijkt erop dat hij nu ls nestor van de gemeenteraad beeldbepalende andere kandidaten, zoals Jens van der Vorm en Harry Wagemakersd, het veld in stuurt.

Piet Sleeking wil nog een tweede politieke jas passen: die van het andere . bestuurlijk imago passen. Hij is in voor een post als wethouder van Dordrecht en hij vindt die status passen bij het streven dat Beter voor Dordt de grootste partij van de stad zal worden. Spijkenisse wordt als meest nabije voorbeeld genoemd, waar de  onafhankelijke locale partij als grootste de macht kon grijpen.

De onderzoeker, die door de regionale partijen in de Drechtstreek was ingehuurd, gaf in feite Beter voor Dordt een goede kans om de nieuwe politieke marktleider te worden.

Is dat een kwestie van wiens brood men eet, wiens woord men spreekt of is het nu zelfs de kritische columnist Kronkelaar Beter voor Dordt op 1 heeft staan een kwestie van tijd dat de PvdA na negentig jaar historie niet meer de grootste in de stad is?

Jens van der Vorm en Harry Wagemakers worden ook als wethouders-kandidaten genoemd in de politieke wereld.

Daarbij komt nog dat Van der Vorm al Statenlid en landelijke secretaris van de LPF was.Ook deed de Dordtenaar als LPF-lijsttrekker mee aan de Europeese verkiezingen.

Hij zal in de gemeenteraad, gelet op hoe RTV Dordrecht hem al een aantal jaren in beeld brengt, graag tongen in beweging brengen. Wat dat betreft vindt Beter voor Dordt het beter voor Dordt als de kandidaten over de tong gaat. Je wordt er immers een nog bekender Dordtenaar van en door....

Nog 19 dagen voor de stembusdag 3 maart.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.